Farmen-Richard om Robin Kacaniklic svek – efter överenskommelsen

Robin Kacaniklic, Richard Andersson

Robin Kacaniklic och Richard Andersson hade en deal inför veckofinalen av Farmen.
Men i stundens hetta valde Robin att ta ett helt annat beslut.
Nu berättar Richard för Hänt om sveket.
– Riktigt lack, säger han.
Slå på ljud

Nu har TV4:s stora succéprogram Farmen passerat mer än halva tiden och snart kan man nästan börja ana en ensam vinnare. Men fram tills dess krävs några fler veckofinaler.

Under veckan som gått har bagaren Phillip-Lloyd Rochester, 37, varit storbonde men trots fina insatser, så räckte det inte riktigt för att charma mentorn Wincent. Det blev också lite dramatiskt när Phillip fick sitt livs första fästing.

LÄS MER: Benjamin Ingrossos nya barnbesked

Som storbonde måste man ta vissa beslut. Phillip bestämde sig då för att utse Robin Kacaniklic, 32, till förste-kämpe. Robin hade sina misstankar om att han skulle bli vald och hade därför en deal med Richard Andersson, 51. Deras överenskommelse gick ut på att Robin skulle välja Richard till andre-kämpe.

I en intervju med Hänt Plus har Richard nyligen berättat om livet med 18 år yngre frun Tova. Då avslöjade Richard detaljer om bröllopet och hur de ser på att skaffa barn.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Robin Kacaniklics svek mot Richard

Men när det var dags för Robin att presentera sitt val så fattade Richard ganska snabbt att Robin var på väg att bryta deras deal.

– Asså just där och då hade jag ju skitsvårt att välja. Dels hatar jag att inte hålla något som jag lovat, säger Robin till Hänt om situationen.

Det hela slutade med att Robin valde Daniel Tholén, 42, till andre-kämpe istället. Nu berättar Robin att han bröt dealen med Richard för att han kände sig klar, samtidigt som han ville ta chansen att få ut sitt största hot.

– När jag blev vald till förste-kämpe så kände jag så här: antingen får jag ut Danne eller så får jag åka hem. Jag kände att jag hade gjort allt som jag hade som målsättning att göra innan jag kom till Farmen. Så då tänkte jag "okej då tar jag Danne" och är det så att jag vinner, så skulle jag förtjänat att vara kvar och kunna gå till final. För i mitt huvud så var han vinnaren liksom, säger Robin.

Anna Brolin

Anna Brolin är årets programledare.

Foto: TV4

Därför blev Richard besviken på Robin

Robin bytte alltså taktik precis innan det stora valet. Det här ledde ju naturligtvis till att Richard blev rejält förvånad.

– Robin och jag hade ju en deal, vi hade ju kommit överens om det där. Grejen var att han skulle välja mig. Och sen så går han och ändrar sig i sista sekund, så jag blev riktigt lack, säger Richard nu till Hänt.

I och med Robins plötsliga ändring så misstänkte Richard att det kan ha handlat om en "lägg-match" och att Robin helt enkelt ville åka hem. Men nu berättar Richard om den verkliga anledningen till besvikelsen.

– Det spelar ingen roll om det var läggmatch eller inte. Ett ord är ett ord och man ska stå för sitt ord. Det var därför jag blev mest besviken för han stod inte för det vi hade kommit överens om, förklarar Richard.

Richard menar också att han tror att Robin var förberedd på att förlora – och att han då hellre ville förlora mot Daniel än mot honom. Men nu förklarar Robin att det är inget som stämmer.

– Det hade inte spelat någon roll vem jag hade förlorat emot, det var mer att Danne var mitt största hot där inne i det långa loppet. Men sen så vet man ju inte, om Richard hade blivit andre-kämpe så visste jag ju inte om han skulle hålla sitt ord och välja sågen, han hade ju lika gärna kunnat välja kunskap, säger Robin till Hänt.

FOTO: TV4

LÄS OCKSÅ: Farmen-Robin Kacaniklic om relationen till kände brorsan Alexander

LÄS OCKSÅ: Farmen-Jennifer Schills nya kärleksbesked – efter romansryktena

SENASTE NYTT!