Phillip Rochester om intima händelsen i Farmen

Allan Eriksson, Phillip-Lloyd Rochester

Efter ännu en vecka på Farmen hade inga farliga situationer uppstått, fram tills att Phillip-Lloyd Rochester var med om en läskig incident.
Nu berättar han för Hänt vad som låg bakom rädslan, som tittarna inte fick se.
– Jag trodde jag skulle dö, säger han.

TV4:s stora succéprogram Farmen är i full gång. Nytt för i år är att det är den folkkära programledaren Anna Brolin som leder de tävlande i programmet. Det är en rejäl mix av deltagare med olika bakgrund och yrken.

Bagaren Phillip-Lloyd Rochester, 37, är en av farmarna som fortfarande kämpar om att kamma hem hela tävlingen. I början såg de andra deltagarna kanske inte som något större hot, men det visade sig att Phillip kunde mer än de trott.

LÄS MER: Phoenix Parneviks fina stöd i systern Philippas sjukdomskamp

Daniel Tholén, 42, är en av deltagarna som uttalat sig om Phillips styrkor. Bland annat har han påpekat att Phillip snappar upp saker otroligt snabbt och att han kanske är bättre på svenska än han vill få det att verka som.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Intima händelsen på Farmen

I onsdagens avsnitt råkar dock Phillip ut för en oturlig och oförutsägbar sak. Det är när han ska gå upp och kissa som han inser att han fått en fästing på snoppen. Nu berättar han för Hänt om hur produktionen skötte det hela och att han var helt omedveten om att man kunde vaccinera sig mot TBE.

– Ingen aning om att man kan vaccinera sig mot fästingar. Jag blev chockad också för du vet, jag gick upp tidigt och jag var lite halv-vaken, för jag skulle ut och kissa. Då kollade jag ner och bara ”What the F”, förklarar han.

I och med att Phillip inte växte upp i Sverige är det kanske inte så konstigt att han aldrig fått en fästing förut. Därav paniken och rädslan.

– Första gången i mitt liv jag fick en fästing. Jag fick panik, jag trodde att jag kommer dö, säger han.

Phillip-Lloyd Rochester

Phillip tar bort fästingen.

Foto: TV4

Därför greps Phillip av panik och rädsla över att dö

Men det var inte bara rädslan över att aldrig ha haft en fästing förut som oroade Phillip. Några dagar tidigare hade nämligen en annan deltagare berättat något – som tittarna aldrig fick se.

– Jag fick panik, för jag hade precis fått höra att folk dör från det. Det var någon deltagare som berättade att den hade en kompis, som dog efter att ha fått en fästing. Så jag trodde ju då att jag kommer dö, berättar han för Hänt.

Efter lite hjälp från Allan Eriksson, 35, kunde Phillip få bort fästingen utan att någon bit av den satt kvar på hans kropp. Men det var inte helt smärtfritt. Den satt nämligen väldigt hårt.

– Det gjorde ont lite grann att ta bort den, den hade verkligen fastnat där, säger Phillip till Hänt.

FOTO: TV4

LÄS OCKSÅ: Sanningen bakom Jennifer Schills tårar i Farmen – efter kampen mot Daniel

LÄS OCKSÅ: Farmen-Jennifer Schills nya kärleksbesked – efter romansryktena