LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

"Farmen"-profilens kritik mot TV4 – efter skandalavslöjandet: ”Det är mobbning”

11 jan, 2018 
AvLinda-Marie Nilsson
TV4 stängde ner sin sajt för programmet "Farmen" efter att det upptäckts att kanalen kallat deltagare för "rynkig tant" och "sillistjej" i bildnamnen. Nu riktar deltagaren Jean-Pierre Marques kritik mot kanalen. – Det är lite mobbning, säger han till Hänt.
Annons

Det var igår eftermiddag som tidningen Aftonbladet upptäckte en stor miss på TV4:s ”Farmen”-sajt. Bilderna som föreställde alla årets deltagare var nämligen inte döpta till personernas namn, utan helt andra saker.

Deltagaren Stella Kibona kallades ”sillistjej” i filnamnet, medan Kirsi Pärssinen och Ann Gyllenhammar fick namnen ”ilskna tanten” respektive ”rynkig tant”. Alexandra Louthander och Louise Olsson kallas ”stor tjej långt hår” och ”stor tjej glasögon” och Gustav Anestam fick titeln ”hipsterkille”.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Jean-Pierre Marques, som deltog i ”Paradise hotel” för åtta år sedan, hade döpts till ”paradisekillen”. Han menar att han inte tog illa upp över sin egen titeln, men riktar kritik mot hur kanalen namngav vissa av de andra deltagarna.

– Att de döpte mig till “paradisekillen” tyckte jag var lite roligt. Jag tar inte illa upp över det, jag är en enkel människa. Vill de döpa mig till det så är det bättre än att de döper mig till “fula tanten” eller de sakerna som de hade skrivit på de andra deltagarna, säger han till Hänt.

Annons

Vad tänker du om att de andra deltagarna kallades för bland annat “rynkig tant” eller “sillistjej”?

– Det kanske inte är de snällaste sakerna. Jag tänker att alla jobb har interna skämt där man skojar och kanske döper om folk, jag och mina kollegor skämtar också om saker på jobbet. Och det är ju inte meningen att sådana saker ska komma ut, men nu gjorde det det den här gången, säger Jean-Pierre Marques och fortsätter:

– Men alla lär sig av sina misstag och till nästa gång får de kanske skriva lite finare saker om folk. För det känns som att det ligger lite fördomar bakom det de skrev och det är synd, för sånt måste vi få bort. Det är lite mobbning.

Efter Aftonbladets artikel under gårdagen stängde TV4 ner ”Farmen”-sajten och när sidan återigen startades hade alla deltagare döpts om och i stället fått sina egna namn.

– Det här är väldigt olyckligt. Vi ber om ursäkt, sa Malin Willers, presschef på TV4, då till Aftonbladet.

Foto: TV4

Annons