Farmen-Pernilla om slakten av fåret – efter 37 år som vegetarian

Pernilla Angeria, Hans Wincent

I måndagens avsnitt av Farmen var det dags för deltagarna att slakta ett får.
Det blev en del starka känslor och reaktioner.
Speciellt hos Pernilla som valt att inte äta kött de senaste 37 åren.
– Lite för nära, säger hon till Hänt.

Den 14:e säsongen av TV4:s succéprogram Farmen är i full gång. Som vanligt bjuder den här säsongen på starka reaktioner och nya upplevelser för de sökande, som vill lära sig mer om lantbruk och utmaningen att leva som en gammal hederlig bonde.

Tiktok-stjärnan Dag Tolstoy, 27, blev den första deltagaren som tvingades lämna Farmen 2021. Och efter den senaste kampen på tinget blev det Selmir "Selle" Hocanin, 31, som fick packa sina väskor och bege sig hemåt.

LÄS MER: Lars Lerin och maken Junior skiljer sig

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Selmir "Selle" Hocanin om maten på Farmen

Självklart tyckte Selle att det var tråkigt att behöva lämna, men en sak som han såg fram emot var att få komma hem och äta massa god mat igen.

– Det är aldrig kul att förlora en tävling, då jag älskar att tävla. Men samtidigt så känner jag att det är lite skönt att få åka hem och käka lite mat också, sa han då i programmet.

Maten på gården har alltså inte varit toppen enligt vissa deltagare, men mat har det funnits berättar Pernilla Angeria, 57, nu för Hänt. Men att den kanske var lite väl ensidig.

– Vi fick ju ett ägg om dagen och gröt och sådär. Alltså jag tycker vi fick jättemycket mat där, det var inget problem med maten, verkligen inte. Det var väl mer det att det kanske var lite ensidigt att äta samma, men det fanns ju alltid mat, säger hon till Hänt.

Farmen-Pernillas egna ord om slakten

Men i måndagens program var det dags för deltagarna att slakta ett får. Detta var något som väckte starka reaktioner hos flera deltagare, speciellt hos Pernilla.

– Jag har inte ätit kött på 37 år, det är ganska lång tid. Och då är jag ändå uppvuxen med en mormor och morfar som jobbat på slakteri. Jag har sett grishuvuden och pölsa och sånt. Men det är ju jätte längesen, säger hon och fortsätter.

– Och sen blir det ju annat när man ser de här djuren. Det blir ju som att de tillhör gården, de hör dit. Det blir nåt annat än kött i köttdisken.

Pernilla Angeria, Mary Enqvist

Både Pernilla och Mary tyckte att slakten var jobbig att se.

Foto: TV4

Pernilla har varit vegetarian ända sedan hon var 23 år, och innan dess var hon till och med vegan i några år. Så trots att hon visste att syner som dessa kan ske på Farmen, trodde hon ändå att hon skulle klara av att hantera det lite bättre.

– Jag var beredd på att se sånt – fast jag har ju inte sett det sen dess (när hon var i Afrika 1983 och såg deras djurhållning). Det är den lilla detaljen, att det var väldigt väldigt längesen. Och då blev det här lite för nära, kände jag, säger hon och fortsätter:

– Jag kan ju tycka att det inte var jättestor förståelse för mig sådär. Vi hade ju inte så mycket kolrötter och så, och du vet det var ju några där som var väldigt hungriga. Jag kommer ihåg en gång när jag ville ta lite mer kålrötter, och då ville ju köttätarna också ha det, så då tyckte jag "men jag äter ju inte kött", men då tyckte dom att "men vadå dom där små köttbitarna blir man ju inte mätt på". Men då blev jag arg och sa liksom att "men ok om du tycker så, då kan jag ta mitt kött och så ger jag det till hönsen.

FOTO: TV4

LÄS OCKSÅ: Farmen 2021: Här är alla deltagare som tävlar i TV4-programmet

LÄS OCKSÅ: Dag Tolstoys ord om att han fick lämna Farmen 2021: ”Lika bra”

SENASTE NYTT!