Farmen-Niklas Johansson om blodiga olyckan – högg sig med yxa

NIKLAS JOHANSSON

I säsongspremiären av Farmen 2022 blir det direkt dramatiskt när deltagaren Niklas Johansson hugger sig med en yxa i smalbenet.
Nu berättar han för Hänt om smärtan och den akuta sjukhusvistelsen.
Farmen-Niklas Johansson slår yxan i benet – Se dramatiken här
Slå på ljud

Farmen 2022 är äntligen igång och den här säsongen är speciell på många sätt och vis. Farmen firar nämligen 20-årsjubileum och det firas självklart med en ny säsong och nya deltagare.

Något som däremot är sig likt jämfört med föregående år är att det är Anna Brolin, 41, som håller i taktpinnen. Mentorn Hans Wincent, 50, är också en given stjärna i programmet och han är givetvis med på noterna även detta år.

Att det sker olyckor i samband med vedhuggning på Farmen är faktiskt inte allt för ovanligt. Förra året hände det nämligen när Robin Kacaniklic, 33, skulle hugga ved. Då råkade han slå yxan rakt på foten.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Blodiga olyckan på Farmen – Niklas egna ord om yxhugget

Och nu har en olycka hunnit ske även i årets säsong! Redan i första avsnittet blir det dramatik och blodiga scener. Det var gotlänningen Niklas Johansson, 29, som råkade hugga sig i smalbenet.

– Jag skulle testa att hugga lite ved och så tänkte jag väl inte riktigt på, eller glömde bort, att jag högg ved. Jag vet inte, säger Niklas i programmet.

När Hänt når honom berättar han mer om den olyckliga händelsen.

– Jävla skandal. Men det är ju med i historieböckerna att göra det första dagen i alla fall, säger Niklas och skrattar.

FARMEN 2022

Niklas gick tillbaka till gruppen och visade upp snittet på smalbenet.

FOTO: TV4

Niklas behövde åka in till sjukhuset och även den historien gick inte helt smärtfritt.

– Alltså jag var där ganska länge, det var ju fler patienter där, någon hade fått hjärtstopp och sådär. Så det var ju ett tag man fick ligga där, men på riktigt så hade jag inte alls ont. För det var ju adrenalin-påslag och sådär, säger Niklas till Hänt och fortsätter:

– Det var bara upp på båren, fick lite stygn och sedan var jag på benen igen. Jag var ju så peppad på att komma tillbaka. Det kändes ju som värdefulla timmar just då, när man precis lärde känna folket och så. Det var dålig tajming.

Så mår Niklas idag – efter blodiga olyckan på Farmen

Niklas är inte den som klagar i onödan, men det fanns ju vissa nackdelar med att hugga sig i benet redan första dagen.

– Jag vill inte klaga för mycket, men det var ju liksom sjukt jobbigt. För på sjukhuset sa de att jag absolut inte fick bada på minimum tre veckor. Och hela Farmen går ju ut på att ligga i den där vidriga sjön där nere, då kan jag inte bada där. Det kändes lite deppigt, förklarar Niklas och fortsätter:

– Det finns ju ingen dusch så jag stod vid en sån där pump och pumpade vatten.

Lyckligtvis fick Niklas komma tillbaka till Farmen efter flera timmar på sjukhuset, läkarna hade skrivit ut mediciner till honom men det var inget för Niklas. Nu berättar han varför han inte tog medicinerna.

– Nej alltså på sjukhuset sa de att jag skulle ta stelkramp, antibiotika och smärtstillande. Men vad fan, jag tänkte ju att det var 1800-talet, det fanns ingen medicin då, så jag skippade allt det där. Men det var ju katastrof i början alltså, förklarar han.

Idag är han dock återställd och benet är ”prima ballerina”, berättar han. Däremot dras han med ett långt ärr.

LÄS OCKSÅ: Stefans besked om Lottas framtid i Bingolotto – oväntade orden

LÄS OCKSÅ: Darins nya utseendeförändring – se bilden

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN