farmen 2023

Farmen-Nebil avslöjar sanningen om spåkulan – så gick det till

Farmen 2023.

Farmen börjar lida mot sitt slut och spänningen går nästan att ta på.
I gårdagens avsnitt ropade Nebil in en spåkula på auktion och ikväll får han ta del av tre profetior.
Till Hänt kan Nebil berätta om hur det verkligen gick till.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Smash Into Pieces fast i Amsterdam – direkt från flygplatsen
0:49

Efter reklamen: Smash Into Pieces fast i Amsterdam – direkt från flygplatsen

(0:49)

Slå på ljud

Finalen av Farmen 2023 närmar sig med stormsteg och nu är det bara ett fåtal dagar kvar innan det är dags att göra upp om vem som kammar hem priset som årets farmare och får åka hem en halv miljon kronor rikare.

Det blev en dramatisk uppgörelse på Tinget i förra veckans avslutning och hela tre personer fick lämna gården och bege sig mot Torpet.

De farmare som i skrivande stund återstår på gården är Nebil Davidsson, 39, Tora Brandström, 24, Sandra Öder, 27, Asiatou Touray, 27, och Sebastian Västerlund, 30, som krigar för att ta sig till kommande finalvecka.

Farmen-Nebil avslöjar varför han valde spåkulan

I gårdagens avsnitt beger sig farmarna mot en auktion som Hans Wincent arrangerat, där deltagarna fick möjlighet att ropa in diverse saker. Det som fanns att välja bland var bland annat en madrass, lösgodis, en nyhetstidning, ett telefonsamtal hem, en kebabpizza och en tvättpåse.

En av prylarna som auktioneras ut är en spåkula, vilken Wincent utlovar kan avslöja deltaljer om framtiden på Farmen. Tjejerna i gruppen verkar måttligt intresserade av att få se in i framtiden – men både Nebil och Sebastian ger sig in i en budkamp om kulan, som Nebil tillslut vinner.

– Anledningen till att jag valde att buda på spåkulan var för att det var något som stack ut, när spåkulan dök upp så var det något som var lite spännande och Wincent var ju väldigt tydlig med att här kan man faktiskt få se lite vad som händer på sin vistelse på Farmen, eller nära framtiden här. Jag visste inte riktigt vad det innebar, det kunde vara en hälsning hemifrån eller vad som helst. Då valde jag att chansa, säger Nebil till Hänt.

Och i kvällens avsnitt var det äntligen dags att få se vad spåkulan har att berätta. Det är en till synes spänd Nebil som går in i rummet, där levande ljus omringar glaskulan när tre profetior avslöjas.

Kulan fylls med rök och visar bilder

"I nästa ting ska icke förloraren hemåt fara, blott miste alla amuletter bara. Dina kära hör från hemmet din längtans rop, håll dig kvar en vecka så får ni skåla ihop.En skur med regn är framför er, men imorgon solen mot er ler. Tänk efter noggrant om du detta vill dela, det kan för dig förstöra det hela", lyder spåkulans ord.

Sanningen om spåkulan – så gick det egentligen till

Till Hänt kan Nebil däremot avslöja hur det egentligen gick till när han klev in i rummet för att ta del av spåkulans vision för framtiden. I själva verket var det produktionen som läste upp spådomen för honom.

– Produktionen förklarade för mig att du kommer få gåtor, så får du tolka det hur du vill. Kollar man på avsnittet så är det även bilder i den här spåkulan, det är det ju inte när jag sitter med den. Då får jag bara gåtorna till mig och sedan får jag inget mer än det. Jag får gissa mig till vad det innebar så att säga, säger Nebil.

Han fick alltså inte se några bilder vid sidan om och inte heller se gåtorna nedskrivna.

– Gåtorna som hörs i tv, fick jag höra en gång och det var allt och sen var det "ta med dig det, antingen får du hålla det för dig själv eller dela med dig, men du får gissa vad det betyder för vi kommer inte berätta vad innebörden är". Det fick jag ju gissa mig till, säger Nebil.

Nebil väljer att dela med sig av sina tolkningar av framtidsinsikten till Sebastian och berättar att det inte blir någon som kommer få lämna gården efter söndagens Ting.

– Sen får man ju se om jag tolkade det rätt eller inte, avslutar Nebil kryptiskt.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN