TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Farmen-Gutta om svåra sjukdomen: "Gick ner från 115 till 70 kilo på två månader"

10 jan, 2018 
AvOla Lagerström
Gutta Andersson syns inte i årets Farmen. Nu berättar han för Hänt om hur hans cancer upptäcktes – men även om kollapsen för ett år sedan som ledde till att han fick sitta i rullstol.
Annons

Gutta Andersson, 61, har i 16 års tid varit en frisk fläkt i ”Farmen”, men i år gör han endast tillfälliga inhopp. Detta eftersom han en längre tid brottats med sviktande hälsa. För Hänt avslöjar han att alltsammans började med att han vintern 2013 upptäckte en knöl i halsen som visade sig vara cancer.

– Det blev ett jävla hallå! Jag behandlades omedelbart med strålning och cellgifter. På två månader gick jag ner från 115 till 70 kilo. Nu har jag gått upp del och ligger på vettiga 80, säger Gutta vars sjukdomar haft en ketchupeffekt. I februari för snart ett år sedan blev det nämligen dags för nya sjukhusvistelser.

– Jag ramlade ihop i hallen. Det var precis som att vänsterbenet var borta. Det visade sig att jag hade fått en infektion i ryggraden och att den hade spridit sig till området kring min höftledsprotes. Jag fick sitta i rullstol i fyra månader. Det var inte så jävla roligt, men lärorikt. Man fick sig en tankeställare om hur skör man faktiskt är.

Annons

Gutta har fortfarande problem med balansen. Han tar sig därför fram med hjälp av en käpp. Livsglädjen är det dock inget fel på och han låter lika pigg på rösten som han alltid gjort.

– Jag är i grunden en ganska positiv människa. I min familj – jag har hustru och två vuxna barn – så är det nog jag som har klarat av den här situationen bäst! Jag ligger inte i soffan och tycker synd om mig själv utan försöker hela tiden ha något att se fram emot. Det tror jag är viktigt, säger Gutta som gått vinnande ur sina svåra motgångar.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

FOTO: Ibl

Annons