farmen 2023

Farmen-Christoffers känga till deltagarna: "Negativ aura"

farmen 2023

Christoffers entré i Farmen har rört upp mycket känslor bland deltagarna.
Nu ger han en känga till några av deltagarna och berättar om vad tittarna inte får se i programmet.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Farmen-Eddie om stormen mot Viktor: ”Drev på honom”
0:55

Efter reklamen: Farmen-Eddie om stormen mot Viktor: ”Drev på honom”

(0:55)

Slå på ljud

Farmen 2023 är ännu bara i början av säsongen men redan nu har dramat dragit igång och en av deltagarna har valt att lämna självmant. De som fortfarande är kvar på gården gör allt de kan för att kunna utnämna sig som Årets farmare.

En deltagare som det blivit stort fokus på är nykomlingen Christoffer Hammarlöf, 26, som genast tog stor plats i gruppen. Christoffer kom till Farmen efter att ha befunnit sig på Torpet i några veckor och uttryckte stor glädje över att komma in på gården, eftersom det inte fanns lika mycket att göra på Torpet.

Farmen-Christoffers känga till deltagarna: "Lägre arbetsmoral"

Varje vecka får deltagarna vissa uppgifter som de ska slutföra under ledning av storbonden. Om de blir godkända vinner de ett eftertraktat pris. Denna vecka misslyckas gruppen att genomföra arbetsuppgifterna och får därmed inte ta del av de läckerheter som låg i prispotten.

I programmet berättar Christoffer vad han egentligen tycker om gruppens arbetsmoral.

– Det har varit lite olikt Torpet, väldigt annorlunda typer av personer här också. Jag tycker det är mycket lägre arbetsmoral på Farmen kontra Torpet, säger han och fortsätter:

– Jag tycker inte att alla lägger vikten i att fullfölja uppdragen i ett tidigt skede. Vissa är jättetrötta, vissa är jättepigga och vissa är jätte-arbetssamma och vissa vill mycket mer än andra.

Farmen-Christoffer om de bortklippta scenerna – det fick tittarna inte se

När Hänt pratar med Christoffer kan han berätta om hur det låg till på gården och vad hans uttalande i programmet grundade sig i.

– Det framgår inte i tv, men det var mer negativ aura runt folk. Folk var trötta, de gnällde och de ville inte jobba, säger Christoffer.

Han upplevde att många av deltagarna skyllde på andra saker för att slippa det hårda arbetet som krävdes för att fullfölja uppdragen och ta hand om djuren på gården. Han menar att vissa skyllde på trötthet eller värk eller att verktygen de hade tillgängliga inte var tillräckligt bra.

– Jag tycker det är kul ändå att jobba och det är ju för vår egen skull vi gör det också. Jag fattar inte att folk kunde ligga och sova halva dagarna på Farmen, säger han.

Han menar att det var olika nivå på deltagarnas vilja att jobba och att vissa slet mer än andra, vilket inte syns i programmet.

– Vissa jobbade bara en timme om dagen, en annan stod i tio timmar och jobbade, säger Christoffer och fortsätter:

– Vi satt och käkade en dag och då säger någon av deltagarna att "åh jag är så trött efter lunchen" och blir då uppmanad att gå och lägga sig, "vi är inte på ett arbetsläger". Jag bara, snälla kan vi inte göra klart uppdragen så kan vi vila sen. Det var sånt hela tiden.

Vidare förklarar Christoffer att han har full förståelse om man mår dåligt och att hälsan givetvis ska gå i första hand, men när det är samma personer som ligger och sover hela tiden blir man fundersam.

– Min känsla var att det var flera som gjorde allt för att slippa jobba. Det viktigaste av allt är ju att alla kan samarbeta för att faktiskt kunna klara uppdragen och dra nytta av belöningen. Synd att det inte gick hela vägen denna veckan.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN