Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Fansen tappar hakan över bilden på Carola: ”Sådan likhet”

27 apr, 2019 
AvSarah Mansouri
Innan Carola Häggkvist blev känd inför svenska folket gick hon i musikklasser och bodde i Botkyrka. I dagarna har Carola blivit nostalgisk då hon publicerat en gammal bild på sig själv på sin Instagram – och följarna reagerar starkt på hur lik hon är sin son.
Annons

Den folkkära sångerskan Carola Häggkvist, 52, har en lång karriär i musikbranschen bakom sig. 1983 ställde hon upp i Melodifestivalen. Blott 16 år gammal kammade hon hem vinsten med låten Främling, som gjorde henne känd över en natt.

Sedan dess har hon återvänt till Melodifestivalen flera gånger och vann Eurovision Song Contest med låten Fångad av en stormvind 1991.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Men trots flera år i branschen och alla framgångar, så har hon inte tröttnat utan fortsätter med artisteriet. Förra året flyttade Carola från Bromma till ett nytt boende i Steninge slottsby och i julas kunde fansen besöka hennes hem när hon anordnade julkonsert i en lada i slottsbyn.

Carola Häggkvist tävlade i Eurovision song contest för tredje gången 2006 med låten Invincible.
Carola har tävlat i Eurovision song contest tre gånger. Senast 2006 med låten Invincible. FOTO: TT/ Andreas Bardell.

Innan Carola blev känd gick hon i högstadiet på Adolf Fredriks musikklasser och dessförinnan, på mellanstadiet, studerade hon vid Mara musikskola på Södermalm i Stockholm.

Annons

Med så många fina minnen bakom sig är det enkelt att bli nostalgisk. På Instagram la Carola nyligen upp en gammal bild på sig själv som liten flicka. Hon tittar in i kameran och har kort, mellanblont hår med ett hårspänne vid örat.

”Det var en gång..”, skriver Carola till bilden.

Texten är följd av flera hashtags som hintar om när bilden är tagen. Det verkar vara från skolavslutningen i tredje klass innan Carola skulle börja mellanstadiet på ny skola och bilden är tagen i Botkyrka där hon växte upp.

Carolas likhet med sonen

Bilden svämmar över av hyllningar från fans och följare, även flera kända ansikten har skrivit i kommentarsfältet:

”Gullig!”, skriver Pernilla Wahlgren och Anna Sahlene håller med:

”Gullunge!”

Flera följare reagerar på hur lik Carola var sonen Amadeus Sögaard, 21, när han var i samma ålder.

Carola Häggkvist och sonen Amadeus Söögard, 21 år.
Carolas son Amadeus, 21, spelar fotboll på hög nivå. 2017 skrev han på ett A-lagskontrakt med Superettan-laget IK Frej som sträcker sig över säsongen 2019. FOTO: TT/Patrik Österberg.

”Ååååå söt. Amadeus var en kopia av dig när han var i samma ålder”, skriver artisten Gabriel Forss till Carolas Instagram-bild och många instämmer:

”Oj vad Amadeus är lik dig”.

”Wow jag trodde det var Amadeus sådan likhet”.

”Så söt du var som en liten flicka och är det än i dag som en vacker och strålande kvinna. Oj vad lik Amadeus är lik dig”.

Carola fick sonen Amadeus tillsammans med ex-maken Runar Sögaard, 51, som hon var gift med mellan 1990 och 2000.

FOTO: TT/Eero Hannukainen, Instagram

Annons