Fångarna på fortet slutar sändas – TV4-tittarnas förvirring

Gunde Fångarna på fortet

Långköraren Fångarna på fortet är minst sagt en vattendelare.
Men nu slutar det sändas helt och tittarna är minst sagt förvirrade efter TV4:s beslut.
”Snålt”, skriver en person.
Se Gunilla Perssons ilska efter händelsen i Fångarna på fortet: ”Nu dör jag”
0:39

Efter reklamen: Se Gunilla Perssons ilska efter händelsen i Fångarna på fortet: ”Nu dör jag”

(0:39)

Slå på ljud

Fångarna på fortet är TV4:s familjära program som går av stapeln på fredagar. I säsongens sista avsnitt tävlade Maria Montazami, Henok Goitom och Sanna Guidetti mot Daniel Norberg, Hampus Hedström och Mikaela Laurén.

Men nu plockas programmet bort från tablån – detta trots att bara fem avsnitt har sänts.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Kaoset under Fångarna på fortet – kändisarna som skadades

Det har stormat rejält kring denna säsong av programmet. Bland annat vid tillfället då tv-profilen och Hollywoodfrun Gunilla Persson medverkade i långköraren.

Hon skulle nämligen svara på en fråga samtidigt som hon satt fastspänd i en stol, men när tv-profilen inte kunde svaret skickades hon hastigt ner i grön lera. Gunilla beskrev händelsen som ren ”dödspanik”.

– Dödspanik, rena dödsångesten. Jag trodde ju att min sista stund hade kommit. När man doppas ner på detta sättet i denna sörjan som va som snor så tänkte jag att nu dör jag, nu stannar hjärtat. Man kunde inte andas det var därför det tog ett tag innan jag började skrika, berättade hon i Nyhetsmorgon om den läskiga händelsen.

Gunilla

Gunilla under säsongen av Fångarna på fortet.

FOTO: TV4

Men i det senaste avsnittet hände det som inte fick hända. Proffsboxaren Mikaela Laurén skadade sig väldigt allvarligt och fick svåra brännskador på grund av en utmaning under inspelningen.

I en av cellerna brände hon handen illa när hon skulle ta nyckeln. Faktum var att den var glödhet och bara sekunder innan hade den varit i kontakt med eld. Det dröjde därefter nästan två veckor innan Mikaela kunde återgå till en normal vardag.

Jag fick även gå på penicillin i 10 dagar efter och kunde inte heller sköta mitt jobb eller träna på lång tid efter. Riktigt tråkigt och frustrerande på en så onödig grej som inte var mitt fel”, skrev Mikaela i ett meddelande till Hänt.

Fångarna på fortet slutar sändas – TV4 bekräftar nya beslutet

Under säsongen har det dessutom skickats en mängd kritik mot programmet, flera tittare har varit trötta på just Fångarna på fortet då det sänts i tv-rutan sedan 1990. Många kritiserade även sekvensen med Gunilla Persson och beskrev det som farligt och ”förnedrings-tv”, något du kan läsa mer om här.

Men nu nås vi av nyheten att Fångarna på fortet slutar sändas efter bara fem avsnitt. Detta bekräftar TV4 men meddelar samtidigt att programmet är tillbaka till våren igen.

”Tack för all spänning och alla skratt! Fångarna på fortet är tillbaka med helt nya avsnitt igen i vår!”, skriver kanalen.

Men att det bara skulle bli fem avsnitt av denna säsong var nog tittarna inte riktigt beredda på. Flera uttrycker nu sin förvirring i kommentarsfältet.

”Redan slut????”, skriver en tittare.

”Det var för lite avsnitt”, hälsar en annan.

Snålt med 5 avsnitt.”, skriver en tredje.

Hänt har sökt TV4.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN