ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Mikaela Laurén tvingas avbryta Fångarna på fortet – kaoset tittarna inte får se

16 sep, 2022 
Angelica Hedlund
André Färnsveden
MIKAELA LAUREN
Det har blivit dags för säsongsfinal i Fångarna på fortet. I vanlig ordning är det spänning och dramatik men för proffsboxaren Mikaela Laurén gick det illa till.
Nu berättar hon för Hänt om varför hon tvingades avbryta programmet.
Annons
Otäcka händelsen från fortet – tvingas avbryta efter brännskadaBrand logo
Otäcka händelsen från fortet – tvingas avbryta efter brännskada

Fångarna på fortet är äntligen tillbaka med en ny säsong, som spelades in i våras. Programmet har funnits i hela 32 år och under årens lopp har det hänt ett och annat.

Något som däremot varit sig likt genom alla år är att det är Agneta Sjödin, 55, och Gunde Svan, 60, som håller i taktpinnen. Så är det naturligtvis även i år. Programmet har däremot tvingats ta en paus, under coronapandemin blev det inställt med tanke på alla restriktioner.

Den nya säsongen är redan på väg mot sitt slut och i säsongsavslutningen är det inga mindre än Maria Montazami som tävlar ihop med fotbollsspelaren Henok Goitom och influencern Sanna Guidetti. I det blåa laget är det komikern Daniel Norberg boxningsmästaren Mikaela Laurén och influencern Hampus Hedström som ställer upp.

Annons

Mikaela Lauréns skada i Fångarna på fortet

I veckans avsnitt av Fångarna på fortet skadar sig Mikaela Laurén och tvingas uppsöka sjukvård och därmed pausa sin medverkan flera gånger under programmets gång.

I en av cellerna brände hon handen när hon skulle ta nyckeln, den var nämligen glödhet och bara sekunder innan hade man sprutat eld på den. I programmet skrek Mikaela att det var väldigt varmt.

– Den är varm!, ropade Mikaela när hon försökte nå nyckeln.

– Dra, dra, dra!, skrek Gunde och lagkamraterna som stod utanför cellen.

Mikaela behövdes då tas ur spel och vårdas av Fortets läkare. Men lyckligtvis var hon snabbt på benen igen och kunde fortsätta kämpa med sitt lag.

FÅNGARNA PÅ FORTET
Nyckeln.

TV4:s svar om säkerheten i Fångarna på fortet

När Hänt når Mikaela förklarar hon att det blev mycket värre än vad man får se i programmet. Dessutom behövde hon avstå från flera grenar som egentligen var planerade för henne.

Annons

”Det stämmer. Det gick inte riktigt som planerat och jag fick allvarliga brännskador. Gjorde svin-ont och jag kunde tyvärr inte fullfölja tävlingen med de grenar som egentligen var planerat för mig. Jag fick även gå på penicillin i 10 dagar efter och kunde inte heller sköta mitt jobb eller träna på lång tid efter. Riktigt tråkigt och frustrerande på en så onödig grej som inte var mitt fel”, skriver Mikaela i ett meddelande till Hänt.

När Hänt når TV4 förklarar de att cellerna alltid testas innan och att säkerheten är av högsta prio.

– Säkerheten är prioritet på Fortet så självklart testas alla celler många gånger i olika scenarier. Det var rad olyckliga omständigheter som tyvärr gjorde att Mikaela brände sig på nyckeln. Efter incidenten avbröts inspelningarna och Mikaela fick sjukvård, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent på TV4.

Det dröjde 10 dagar innan Mikaela kunde återgå till jobb och träning.

FOTO: TV4

Annons