Idol 2023 marknadsföring banner

Jessica Wahlgrens oro för barnen – efter hemska samtalet från dottern

16 sep, 2022 
JESSICA WAHLGREN
Jessica Wahlgren Norman har barnen Linn och Colin tillsammans med ex-maken Linus Wahlgren.
Nu berättar hon om en händelse som kunde ha utsatt barnen för rejäl fara.
Annons
Jessica Wahlgren i tårar efter orden om måendet: "ringde psykakuten"
Jessica Wahlgren i tårar efter orden om måendet: "ringde psykakuten"

Den senaste tiden har det hänt mycket för Jessica Wahlgren Norman, 47. I somras gifte hon sig med sin kärlek Magnus Norman, 46, och lyckan var total. Bröllopet blev kändistätt och bland annat var Pernilla Wahlgren, 54, Christian Bauer, 56, Charlotte Perrelli, 47, Anders Jensen, 45, och Sofia Wistam, 56, på plats.

Jessica var tidigare gift med Linus Wahlgren och tillsammans med honom har hon barnen Linn och Colin. Ex-paret gick skilda vägar för flera år sedan och har idag en väldigt bra relation till varandra.

Sedan dess har det som sagt hänt mycket för Jessica. Förra året blev hon och Magnus sambos och i somras blev de som sagt äkta makar och här om veckan var det dags för paret att bege sig över Atlanten för några härliga dagar i New York.

Annons

Jessicas skräckscenario under resan till New York

Men mitt under semestern i "The big apple" fick Jessica ett telefonsamtal som kom att oroa henne rejält.

I podden Hanna & Jessica – Å andra sidan berättar hon för poddkollegan Hanna Hedlund, 48, om den läskiga situationen.

– Jag måste berätta om en jätte-hemsk grej. När jag var i New York så ringer Linn och säger att det luktar bränt i huset, har jag berättat det? Nej men så Linn ringer till mig och bara "mamma, mamma, det luktar jättebränt i huset". Och jag direkt bara "ni får inte sova där då! Tänk om det är något elfel eller tänk om det börjar brinna".

Jessica förklarar vidare att hon växte upp med en pappa som jobbade som brandman så hon är därmed väl medveten om riskerna som finns när det kommer till bränder och tända ljus. Som tur är kunde Linus komma till undsättning, han var nämligen vid huset och skulle hämta barnen.

Annons

Därför började det brinna i Jessicas hus

Linus sökte igenom hela huset men han kunde verkligen inte hitta vad det kunde vara som luktade så bränt.

– Men det stank verkligen brandrök och de kunde inte hitta det någonstans och jag var jätte-nojjig och ville ta dit någon. Men ja, de fick inte vara i huset efter det för jag var så nojjig. Men så kom jag hem och då luktade det litegrann men inte så mycket, så jag tänkte inte mer på det och så gick det några dagar, förklarar Jessica i podden.

Men plötsligt gjorde hon en upptäckt som förklarade allt.

– Och sedan står jag och sminkar mig uppe i badrummet och då känner jag såhär "men här luktar det lite precis vid fönstret". Så då har jag en spegel med förstoringsglas, som man kan vinkla åt olika håll. Den var vinklad mot fönstret, så solen har reflekterat i den spegeln mot träet på fönstret, så det har brunnit i träet, förklarar Jessica och fortsätter:

Annons

– Så när jag drar bort spegeln är det två stora brännhål, alltså man ser att det verkligen har varit en glöd. Jag började gråta, för jag insåg vad som hade kunnat hänt, om barnen var hemma själva och så börjar det brinna liksom.

Händelsen tog hårt på Jessica och nu återstår det att förebygga bränder så att inte något liknande sker i framtiden.

– Så nu har jag två stora brännhål i fönsterkarmen, som man ska göra något åt, men framför allt att aldrig dra ut spegeln på det sättet. Det brann, det har brunnit på riktigt, det var därför det luktade brandrök ju, säger Jessica i podden.

FOTO: Anna-Karin Nilsson/Expressen/TT, Karin Törnblom/TT

Annons