älskar älskar inte

Älskar, älskar inte-Lars om flytten utomlands – familjens oro

Linda, Josefine och Lars i Älskar, älskar inte

Sedan Älskar, älskar inte-Fiona var på besök i Sverige har flyttplanerna ändrats en aning.
Men en kommande flytt till Uganda är fortfarande aktuell.
Nu berättar Lars om familjens oro över flytten.
Lars avslöjar sjukdomskampen tittarna inte får se: "Malaria"
0:39

Efter reklamen: Lars avslöjar sjukdomskampen tittarna inte får se: "Malaria"

(0:39)

Slå på ljud

I succéprogrammet Älskar, älskar inte får tittaren bland andra följa Lars, 81, från Karlshamn och Fiona, 41, från Uganda.

Fiona har för en månad sedan lämnat Sverige efter drygt ett halvår – det var första gången hon var utanför Afrikas gränser och besöket var mer lyckat än både hon och Lars hade kunnat tro. Den positiva upplevelsen fick henne att vilja flytta till Sverige.

Fiona har sedan paret träffades sagt att hon inte vill lämna Uganda och Lars ställde in sig på en flytt dit för att få vara tillsammans med sin kärlek – och det är fortfarande den långsiktiga planen. Men först ska de bosätta sig i Sverige ett par år.

– Och hon ville ju egentligen inte flytta från Uganda. Och så har det ju varit från början, att skulle vi bli ett par så får jag flytta till Uganda och det var ju jag beredd på, berättar Lars för Hänt.

Det enda Lars och Fiona väntar på nu är hennes uppehållstillstånd från Migrationsverket.

Familjens oro över den kommande flytten utomlands

Men några som inte är riktigt lika överväldigade över den kommande flytten till Uganda är Lars familj som är bosatta i Sverige. Sanningen är den att de känner en viss oro med tanke på Lars ålder.

– De är ju lite oroliga naturligtvis. Men jag tycker inte att de behöver vara det. De tänker ju naturligtvis på min höga ålder. Men rent fysiskt så är jag ju inte 81 år, jag är ju betydligt yngre. Och jag har ju inga som helst sjukdomssymtom eller krämpor i kroppen, säger Lars.

Saknaden kommer självklart också att vara stor – men Lars menar att de kan komma och hälsa på när de vill.

– Samtidigt så tänker de ju att de skulle sakna mig så mycket. Men som jag säger, de e ju välkomna att hälsa på oss där nere. Man kan lika gärna åka till Uganda som man åker ner till Medelhavet.

Tittarna kommer kunna följa resan i säsong 4 av Älskar, älskar inte

När Fiona kommer kunna återvända till Sverige och påbörja sitt nya liv tillsammans med Lars är ännu oklart – allt hänger på Migrationsverket.

Men något som tittarna åtminstone kan se fram emot är en säsong fyra av Älskar, älskar inte där Lars och Fiona förhoppningsvis har flyttat ihop. De hoppas också att Fiona ska hitta ett jobb i Sverige.

– Ja, vi ska vara med i säsong 4 av Älskar, älskar inte, säger Fiona till Hänt.

FOTO: Discovery+

FRÅN FÖRSTASIDAN