älskar älskar inte

Älskar, älskar inte–Lars, 81, plötsliga sjukdomsbesked: ”Blev rädd”

Lars från Älskar, älskar inte.

Lars, 81, är en av svenskarna i årets säsong av Älskar, älskar inte.
Nu berättar han om sin tunga sjukdom under inspelningen.
– Vi hade varit där i knappt ett dygn, säger Lars till Hänt.
Lars avslöjar sjukdomskampen tittarna inte får se: "Malaria"
0:39

Efter reklamen: Lars avslöjar sjukdomskampen tittarna inte får se: "Malaria"

(0:39)

Slå på ljud

Älskar, älskar inte är programmet med svenskar som har hittat kärleken i personer från andra länder. Tittarna får då följa paren i processen av att bli återförenade i samma land.

I den tredje säsongen dök ett nytt par upp i tv-rutan. Det var Lars, 81, från Karlshamn som fann kärleken i Fiona, som är en 40 år yngre kvinna från Uganda. I det tredje avsnittet åker Lars till Uganda och träffar Fiona för allra första gången och de spenderar natten ihop. Men Lars blev snabbt illamående efter besöket. Nu berättar han för Hänt om kampen.

Älskar, älskar inte-Fiona om att adoptera med Lars

I serien nämner Lars och Fiona att det skulle vilja ha barn ihop. Något som de även berättar i en intervju med Hänt.

Fiona har en dotter sedan tidigare, men på grund av att hon fick henne när hon var väldigt ung fick hennes mamma och systrar ta hand om barnet. För Hänt berättar hon att hon har en längtan efter att känna sig som en mamma på riktigt.

– Det är något som jag har saknat, även om jag är mamma, skulle jag vilja känna som en mamma gör, när hon tar hand om ett barn. Jag skulle även vilja att min dotter fick ett syskon, om gud kan välsigna mig med ett till barn, säger Fiona.

Fiona känner sig säker på att hon kommer kunna få barn, men om deras planer inte skulle gå att uppfylla kan paret tänka sig att adoptera ihop.

– Om vi inte kan få barn på ett naturligt sätt, så tror jag att vi kan ta nästa steg och träffa en gynekolog och se vad vi kan göra. Om inte det heller fungerar, så kanske vi kan adoptera en bebis, men bara om, för jag vet att det andra steget inte kommer att misslyckas, säger Fiona och skrattar.

Lars, 80, tunga sjukdomsbesked i Älskar, älskar inte

När Lars åker till Uganda för att träffa Fiona blir han illamående efter första natten. Nu berättar han för Hänt om sjukdomen, och Fionas skräck inför läkarbesöket.

– Jag var ju lite illamående första morgonen där och Fiona blev ju rädd att jag hade fått Malaria fast vi hade varit där i knappt ett dygn, säger Lars till Hänt.

Men efter blodprovet förklarade läkaren att det inte handlade om Malaria, utan något annat.

– Han konstaterade då att det inte fanns någon Malaria i mig, men han hade sett i blodprovet att jag hade någon infektion i blodet. Men blodtrycket var ganska normalt, inte så lågt som det brukar vara, säger Lars.

Men som tur är, blev Lars mycket bättre efter bara någon dag.

FOTO: Discovery +

FRÅN FÖRSTASIDAN