LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Familjens beslut för Sven Wollter i Renées brygga

07 jan, 2021 
Sven Wollter avled för några månader sedan.
Men nu syns han i Renées brygga, efter anhörigas medgivande.
Annons
Nya bilden på Renée Nybergs okända son Tom ZachrissonBrand logo
Nya bilden på Renée Nybergs okända son Tom Zachrisson

Skådespelaren Sven Wollter dog i sviterna av covid-19 i november.

”Det är med gränslös sorg Sven Wollters familj härmed meddelar att han i dag, den 10 november flög rakt rakt in ljuset i sviterna av Covid och en väl använd kropp med lungor med KOL och emfysem som inte orkade rida ut denna sista prövning. Han fick ett avslut utan smärta omgiven av alla sina nära”, skrev hans dotter Stina Wollter på Instagram då.

Den folkkära skådespelaren bodde i Luleå och ska ha insjuknat efter ett besök i Stockholm.

– Jag är 86 år gammal vet du, så jag har anledning att vara lite orolig, sa han till Aftonbladet drygt en vecka före sin död.

I somras gästade Sven Wollter det populära TV4-programmet Renées brygga för andra gången. Nu sänds avsnittet där han medverkar, med godkännande av skådespelarens anhöriga.

I premiäravsnittet medverkar han tillsammans med Felix Sandman och Lena Endre.

Avsnittet blev känslosamt och lär beröra tittarna, säger programledaren till TT.

Annons

– Sven var en av de gäster som jag har tyckt extra mycket om. Han var verkligen en stor skådespelare och människa. Hans närvaro, skärpa och integritet påverkade alla, säger hon.

Sven Wollter och Lena Endres relation

Renée säger Sven Wollter och Lena Endre var bekanta sedan tidigare då de gått på Scenskolan tillsammans för länge sedan.

– Lena kände Svens dotter Ylva, som gick bort tidigt. De gick tillsammans på Scenskolan, så det fanns beröringspunkter. Det blev väldigt mycket prat om kärlek, mycket skratt och anekdoter om karriären. Felix är ju i början av sin och har precis slagit igenom stort.

Inspelning under pandemin

Renée säger även till TT hur de hanterade coronapandemin under inspelningen. Både gäster och tv-team testades innan filmandet drog igång och de såg till att följa alla restriktioner och enbart hålla sig utomhus.

– Vi tog restriktionerna på lika stort allvar ändå. Alla som var med blev testade och vi spelade förstås in utomhus under hela perioden. Sedan hade några av gästerna varit sjuka, Robert Gustafsson till exempel var sjuk väldigt länge i covid under våren. Så det pratade vi förstås om.

Annons

TV4:s dialog med familjen

Expressen har pratat med tv-programmets produktionsteam som säger att de diskuterat programmet med Svens familj och fått deras samtycke att sända.

– Vi har haft en bra dialog med Svens närmaste anhöriga och de är införstådda med de ändringar vi har gjort och tidpunkten för sändningen och tycker som vi att det kommer att bli ett fint program, säger Johan Janrel på TV4l.

De har även valt att hylla Sven i programmet.

– Vi har bland annat lagt en minnesskylt sist i programmet. Dessutom väljer vi att sända episoden med Sven först i säsongen, säger Johan Janrell till tidningen.

FOTO: TV4/CHRISTINE OLSSON/TT

Annons