LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Familjen annorlunda-Samis överenskommelse med exfrun - delar på barnen

14 jul, 2023 
Moa Risberg
Familjen Annorlunda Sami och exfrun Matilda Nikula skildes sig 2018.
Sami bor med alla barn i Hallstahammar, nu delar han och exet upp.
Barnen kommer bo på Gotland tillsammans med Matilda framöver.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Se kaoset under middagen hemma hos Familjen annorlunda-Sami NikulaBrand logo
Se kaoset under middagen hemma hos Familjen annorlunda-Sami Nikula

Programmet Familjen annorlunda tog svenska folket med storm och blev en stor favorit hos tittarna hemma i sofforna. I programmet fick vi i flera säsonger följa familjerna och se hur de löste det lite kluriga livspusslet med alla barnen.

En av de familjerna som deltog i det populära programmet var familjen Nikula, med pappan Sami Nikula, mamman Matilda Nikula i spetsen, tillsammans med deras nio barn. I programmet delade familjen med sig av sin vardag i Hallstahammar.

Paret Nikula valde 2018 att gå skilda vägar och dela på sig, Sami stannade kvar i Hallstahammar tillsammans med barnen och Matilda begav sig till Gotland.

Barnen har länge bott hos Sami

Sami har tidigare berättat att barnen bott hos Matilda på Gotland i omgångar men att de efter hand har flyttat hem igen efter en tid. Mellandottern Pim flyttade hem i höstas, i en intervju med Hänt berättade Sami då om den omtumlande tiden.

– Det har varit en ganska omtumlande höst framförallt och en bit in på vintern här. Jag fick ju tillbaka ett av mina barn från Gotland. Och då var det mycket med att styra upp skolgångar och få in henne i familjen igen. Det var Pim, min mellandotter skulle man kunna säga, berättar Sami för Hänt.

Annons

Eftersom barnen bor tillsammans med Sami resten av året i Hallstahammar kommer sommaren se lite annorlunda ut för familjen.

Delar upp barnen med exfrun

I en intervju tillsammans med Hänt berättade Sami om planerna för familjen.

– Vi har delat på barnen lite grann, en del av barnen är på Gotland och när dem är färdiga där så kommer de hem och så åker nästa gäng dit, säger Sami.

Sami berättar att tre av barnen befinner sig på Gotland och bor hos Matilda just nu, sedan är planen att resten av barnen åka dit för att bytas av syskonen.

– Det funkar bra, det tycker jag, de är väl lite såhär man får göra kanske. Det blir lite enklare för deras mamma och det blir lite enklare för mig också här, säger Sami.

– Man kan lägga ner lite med tid på barnen var för sig, när man inte har lika många att ta hänsyn till, det känns bra, säger Sami.

Återförenar familjen efter skilsmässan

Efter skilsmässan 2018 har Sami och Matilda inte träffats så mycket, nu berättar Sami att det finns planer på att återförena hela familjen igen, för första gången på omkring fyra år.

– När min semester är slut och hennes semester är slut så ska vi träffas allihopa i Stockholm och göra någonting, säger Sami till Hänt.

FOTO: Youtube

Annons