familjen annorlunda

Familjen annorlunda-Sami Nikulas hälsobesked – efter tuffa tiden med barnen

Instagram, Sami Nikula

Familjen annorlunda-profilen Sami Nikula har en tuff tid bakom sig med utmattning.
Nu berättar han om den tuffa hösten när alla hans barn plötsligt skulle bo hos honom.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Paul Reys barnbesked bara timmar innan sändning
0:38

Efter reklamen: Paul Reys barnbesked bara timmar innan sändning

(0:38)

Slå på ljud

Sami Nikula var en av profilerna som medverkade i det populära tv-programmet Familjen annorlunda. Tillsammans med sin dåvarande sambo Matilda Nikula fick de sju gemensamma barn – dessutom har han två barn från en tidigare relation.

Idag är paret separerade och Matilda bor på Gotland medan Sami bor kvar i Hallstahammar med alla deras gemensamma barn. Och att få ihop livspusslet med barn, jobb och ekonomi är inte det enklaste. En dag brast det och Sami drabbades av utmattning som han sökte läkarvård och blev sjukskriven för.

Idag är han tillbaka på jobbet och förklarar i en ny intervju med Hänt att rutiner är det som får honom att klara av vardagen med alla barn med allt vad det innebär.

– Återhämtad på sätt och vis, men långt ifrån återställd. Sen är det ju frågan om man någonsin blir det, för det är vissa saker som hur man än vrider och vänder på det så får man inte tillbaka energin fullt ut. Så jag försöker anpassa mig till livet som det är utefter vad man orkar och klarar av. Jag har så bra rutiner med allt nu, så det funkar, berättar Sami för Hänt.

Sami Nikula får fortsatt hjälp – efter tuffa utmattningen

Att be om hjälp är något som han tidigare berättat att han haft svårt för. Idag är det något som han blivit bättre på och hans nya kärlek Natalie Bonnevier är ett stort stöd för honom.

– Sen har jag blivit bättre på att be om hjälp. Det är framförallt min särbo som klivit in mer och hjälper till och roddar i allt.

Sami arbetar ständigt med att komma tillbaka på benen och han får professionell hjälp av en psykolog som ger honom rätt verktyg.

– Jag går fortfarande hos en psykolog och pratar. Det är en psykolog som är väldigt bra på det här med utmattning och utbrändhet. Så jag får mycket kloka råd från honom som jag anammar. Jag suger åt mig allt han säger.

Alla barnen bor hemma hos Sami Nikula – hektiska hösten

Men hösten blev ytterligare en tuff tid för Sami. Han och Matildas gemensamma barn har nämligen bott i omgångar hos sin mamma på Gotland, men nu är alla barn hemma och bor på heltid hos Sami – något han känner att han med nöd och näppe räcker till för som ensam pappa.

– Jag räcker med nöd och näppe till de barnen jag har, säger Sami och berättar om hösten som blev hektiskt.

– Det har varit en ganska omtumlande höst framförallt och en bit in på vintern här. Jag fick ju tillbaka ett av mina barn från Gotland. Och då var det mycket med att styra upp skolgångar och få in henne i familjen igen. Det var Pim, min mellandotter skulle man kunna säga.

FOTO: Instagram/TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN