LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Eva Rydberg om sanningen bakom avskedet: ”Jag var inte välkommen där”

26 nov, 2023 
Efter 30 år möttes vi av beskedet att Eva Rydberg skulle lämna Fredriksdalsteatern.
Nu berättar Eva om sanningen bakom avskedet och hur hon enligt henne tvingades bort.
– Jag var inte välkommen där. De ville inte ha någon Eva Rydberg där inte, säger hon till Svensk Dam.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför syns inte Eva Rydberg och Ewa Roos män i publiken: ”Skönt”Brand logo
Därför syns inte Eva Rydberg och Ewa Roos män i publiken: ”Skönt”

Under 30 år drev Eva Rydberg, 80, Fredriksdalteatern som ligger i Helsingborg. Men i somras kom det tråkiga beskedet, Eva var tvungen att lämna teatern. Anledningen var att Eva ville få mer tid med sina fyra barnbarn och att hon skulle spendera mer tid med familjen.

Sanningen var dock något helt annat.

Eva Rydberg om sorgen efter avskedet: ”Otroligt ledsen”

Kort därefter kunde Eva avslöja för Aftonbladet att anledningen till flytten ska ha varit att hon inte fått ett förnyat förtroende av ”Kulturen” i Helsingborg. Att uttalandet om mer tid med familjen var en liten vit lögn.

– Jag blev så otroligt ledsen. Att bli behandlad så här är inte snällt, sa hon då.

– Det var en liten vit lögn. Jag ville ha en lugn sommar och inte få den förstörd, men nu kan jag berätta det här när vi har fått den här teatern (Sundspärlans friluftsteater). De hittade på att jag inte ville spela längre, då fick jag låtsas som att det var så, sa hon till Aftonbladet.

Annons

Eva ville absolut inte sluta, men att beslutsfattarna för Kulturen inte ville förlänga hennes kontrakt.

Eva Rydberg om sanningen bakom avskedet: ”Jag var inte välkommen där”

Nu ett halvår senare talar Eva ut i en intervju med Svensk Dam om sanningen bakom avskedet och om konflikten som blossat upp.

– Jag var inte välkommen där. De ville inte ha någon Eva Rydberg där inte. Utan att berätta nånting gick de ut och sa att det var jag som ville sluta, säger Eva Rydberg till tidningen.

– Jag har inte fått någon förklaring än. Det var ett företag som skulle ta över och bli något helt annat. Folket började opponera sig och ville ha allt som det brukade vara, men jag blev aldrig tillfrågad att komma tillbaka igen.

Nu är det Sundspärlans friluftsteater som gäller för Eva och hon har tagit farväl, ett känslosamt sådant av Fredriksdalsteatern.

– Jag har tagit adjö av Fredriksdalsteatern nu. Den är borta och finns inte längre i mitt liv. Nu är det bara Sundspärlans friluftsteater som gäller för mig.

– Det blir något nytt, både för mig och publiken, att komma dit och se en föreställning som annars skulle gått upp på Fredriksdalsteatern, säger Eva Rydberg.

FOTO: Johan Nilsson/TT,Andreas Hillergren/TT

Annons