LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Kommunen tvingade bort Eva Rydberg efter 30 år - nu tar hon över Sundspärlan

01 aug, 2023 
Moa Risberg
Eva Rydberg
Efter 30 år på Fredriksdalteatern tvingas Eva Rydberg lämna.
Eva berättar att det var kommunen som inte ville förlänga avtalet.
Nu berättar hon det glada beskedet – att hon har tagit över en ny teater.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför syns inte Eva Rydberg och Ewa Roos män i publiken: ”Skönt”Brand logo
Därför syns inte Eva Rydberg och Ewa Roos män i publiken: ”Skönt”

Skådespelarlegendaren Eva Rydberg fyllde nyligen 80 år och har inga planer på att lägga skådespelarkarriären på hyllan och pensionera sig.

Under 30 år har Eva drivit Fredriksdalteatern som ligger i Helsingborg, men för ett tag sedan kom det tråkiga beskedet, Eva var tvungen att lämna teatern.

Nyligen avslöjade Eva att anledningen till flytten ska ha varit att hon inte fått ett förnyat förtroende av ”Kulturen” i Helsingborg, skriver Aftonbladet.

– Jag blev så otroligt ledsen. Att bli behandlad så här är inte snällt, säger hon.

Evas Rydberg om varför Kulturen inte ville förlänga kontraktet

I samband med Evas 80 årsdag berättade Eva om hur hon kände för att lämna teatern i en intervju med Aftonbladet sa hon då.

– Jag vill verkligen lägga av och känner inget vemod. Alla somrar har ju försvunnit och det ska bli jätteskönt att vara ledig och slippa alla krav. Jag har också fyra barnbarn och det ska bli kul att vara mer med dem, sa Eva till Aftonbladet i en intervju som publicerades i juni.

Annons

Nu berättar hon att hennes första uttalande inte stämmer

– Det var en liten vit lögn. Jag ville ha en lugn sommar och inte få den förstörd, men nu kan jag berätta det här när vi har fått den här teatern. De hittade på att jag inte ville spela längre, då fick jag låtsas som att det var så, sa hon till Aftonbladet.

Till tidningen säger hon att hon absolut inte ville sluta, men att beslutsfattarna för Kulturen inte ville förlänga hennes kontrakt. De ville istället förnya sig menar Eva.

Eva berättar även att hon kontaktade produktionsbolaget 2Entertain som är ett stort företag inom teater Sverige och bland annat driver Chinateatern och Oscarsteatern i Stockholm.

Tillsammans med det stora företaget skapade de ett gemensamt bolag och gjorde en ny ansökan om att få men fick åter igen ett nej om att få driva Fredriksdal.

Isället är det företaget Anagram som grundades av komikerna Johan Wester och Anders Jansson som tar över teatern i Helsingborg.

Annons

Eva Rydberg tar över teatern Sundspärlan

Efter bakslaget och flytten från teatern efter 30 år meddelade hon nyligen med sig av ett glädjande besked.

Nu berättar Eva att hon tillsammans med familjen kommer driva Sundspärlan ihop med ägarna, något som hon ser fram emot.

Hon berättar att Sundspärlan är nyrenoverad med en fin resturang med sanitära förhållanden, något som hon menar skiljer sig från Fredriksdal.

Hon berättar även att det kommer vara premiär nu i sommar men vad det är för föreställning håller hon hemligt.

FOTO: TT

Annons