ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Eva Rydbergs livsändring efter hjärtproblemen: ”Kändes som jag skulle dö”

20 jun, 2023 
Eva Rydberg
Eva Rydberg har fyllt 80 år!
Nu kommer hon med ett nytt besked gällande sin hälsa efter åren med hjärtproblemen.
– Jag märker stark skillnad, säger Eva till Aftonbladet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför syns inte Eva Rydberg och Ewa Roos män i publiken: ”Skönt”Brand logo
Därför syns inte Eva Rydberg och Ewa Roos män i publiken: ”Skönt”

Eva Rydberg fyller under tisdagen 80 år. Hennes karriär har varit lång och framgångsrik och än har hon inte lagt den på hyllan. Sommaren 2023 är hon nämligen igång med revyn Två man om en änka tillsammans med Kalle Rydberg, 49, och Per Andersson, 46.

”Vi är lediga men hon ska få sig ett stort fett grattis och en överraskning när vi spelar igen på midsommarafton”, skriver Per Andersson till Hänt gällande kollegans födelsedag.

Att Eva är hela 80 år är något Per inte kan förstå.

Men nej, det kunde jag absolut inte ana, hon är ju pigg som en mört och dansar och levererar repliker som om vore hon 27 eller åtminstone 32.”

Per Andersson och Eva Rydberg
Per Andersson och Eva Rydberg spelar tillsammans hela sommaren. Foto: TT

Eva Rydbergs svåra hälsokamp – blev utbränd

Men med framgångarna har även motgångar kommit under årens gång. I en intervju med Aftonbladet från 2021 berättade Eva om hjärtproblemen hon haft på grund av stress.

Annons

– Under många år hände det flera gånger att hjärtat rusade, men på den tiden fanns det inget som hette att man gick in i väggen. Jag lyssnade inte på kroppens signaler. När jag jobbade på Berns satt jag hos min tandläkare och somnade hela tiden. Hon frågade vad det var och jag svarade att jag inte visste, bara att jag var så otroligt trött. Då ringde hon till min manager och sa ”jag tror inte Eva ska jobba, hon är helt utbränd”. Då fick jag komma till ett vilohem och ta igen mig och återfå mina krafter. Men det där hände hela tiden för jag gick på lika hårt igen, sa hon då till tidningen.

Eva tog däremot aldrig signalerna på allvar vilket resulterade i en allvarligare situation där hon tvingades färdas med ambulans. Men på äldre dar är Eva allt mer nog med att lyssna på kroppen.

Otäcka händelsen efter hjärtproblemen – livsändringen som ändrade allt

Vid intervjuns tidpunkt kunde Eva ibland känna av hjärtat men menade att hon numera tar det lugnt ifall hon får känningar. Dessutom har hon även kollat upp hjärtproblemen.

Annons

– Jag kollade upp det och då hette det skenande hjärta. Jag vet knappt vad det är, men hjärtat rusade något enormt och det kändes som jag skulle dö, och det kan man göra om tillståndet varar för länge. Det var förfärligt, men jag blev vegetarian då och det hjälpte mig. Efter det blev jag väldigt noga med vad jag stoppar i mig och jag ser verkligen till att vila.

I samband med 80-årsdagen kommer nu Eva med en helt nytt besked gällande sin hälsa.

– Jag försöker tänka på vad jag stoppar i mig och äter fisk, fågel och vegetariskt. Jag kör också tibetansk yoga som kallas för ungdomens källa. Det är fem rörelser som man gör 21 gånger varje dag. Det har jag gjort i drygt 15 år och jag märker stor skillnad och har blivit mycket piggare. Jag går också mycket och gör andra rörelser samt äter olika vitaminer. Jag är väldigt noggrann, säger hon till Aftonbladet.

FOTO: TT

Annons