LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför försvinner Eva Rydberg – dystra beskedet inför alla

17 jun, 2023 
Frida Eklöf
Eva Rydberg
Eva Rydberg har varit chef för Fredriksdalsteatern i Helsingborg i 28 år.
Men i augusti tar en era slut då hon slutar på den anrika teatern och hon gör nu sin sista sommar på teatern.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Eva Rydberg och Ewa Roos återvänder till Mello – det här kan du förvänta digBrand logo
Eva Rydberg och Ewa Roos återvänder till Mello – det här kan du förvänta dig

Komikern och skådespelerskan Eva Rydberg, 79, tog över Fredriksdalsteatern i Helsingborg år 1994. I snart trettio år har hon sommar efter sommar bjudit in till komedi, fars och musikaler. Men allt kul har ett slut, och så även Evas tid på scenen på Fredriksdalsteatern.

Därför slutar Eva Rydberg på Fredriksdalsteatern i Helsingborg

Efter 28 år har det blivit dags för Evas sista sommar på Fredriksdalsteatern och hon kommer i augusti att lämna över stafettpinnen till nästa person.

Det var på Eva Rydbergs hemsida som hon meddelade att hon slutar som chef på den anrika teatern i Helsingborg.

”Efter 28 år är det dags för Eva Rydberg att säga tack och hej till Fredriksdalsteatern och sin kära publik. Hon gör det med en festligt färgsprakande version av Nils Poppes klassiska sommarkomedi ”Två man om en änka”, löd pressmeddelandet.

Annons

Trots att komikern har lockat nästan två miljoner besökare till teatern under de 28 år som hon varit chef för teatern så börjar en era att så sitt slut.

– Jag känner att jag är ganska mätt nu. Det är jobbigt att behöva spela varje kväll. Man fattar det inte själv… det är inte så många som håller på så här länge, säger Eva till Aftonbladet.

Eva Rydbergs lycka med komikern Per Andersson

Och visst avslutar hon med flaggan i topp! Hon har nämligen fått med sig komikern Per Andersson, 46, på tåget. I ”Två man om en änka” är det Per som spelar huvudrollen, något som Eva har velat länge.

– Jag har sneglat på honom länge. Vi har träffats på en del inspelningar och pratat om att det skulle vara kul att jobba ihop. Men han har ju varit så upptagen hela tiden. Men denna gången… nu är det sista chansen och det är en roll som passar honom bra, har Eva sagt till Aftonbladet.

Per ser det som en ära att få vara med och ”leka med Eva” på hennes hemmaarena i sommar.

– Att det är hennes sista sommar också och att få vara med om det, det är omöjligt att tacka nej till. Det är en jätteära, säger Per Andersson.

FOTO: Olle Sporrong/Expressen/TT, Johan Nilsson/TT

Annons