Idol-vinnaren Erik Grönwalls nya besked om cancerbehandlingen

erik grönwall

Idol-vinnaren Erik Grönwall drabbades av cancer tidigare i år.
Nu kommer han med ett nytt besked om behandlingen.
”Goda nyheter”, skriver Erik på Instagram.

Slå på ljud

Erik Grönwall slog igenom när han vann det populära programmet Idol 2009. Efter Idol har han fortsatt sin karriär som artist och har varit frontperson i rockbandet Heat fram till 2020.

Men i april nåddes vi av det tråkiga beskedet att rocksångaren drabbats av cancer, närmare bestämt leukemi. Intill en bild från sjukhussängen delade Erik med sig av den tragiska nyheten.

”För ungefär en månad sedan var jag full av energi, kapabel att göra allt jag normalt gör, som vanligt. Men då dök det upp från ingenstans. Jag började känna mig utmattad, jag hade ingen energi att utföra de enklaste uppgifterna och det var som om jag hade sprungit ett maraton när jag bara gick med min hund i fem minuter. Något stämde inte”.

TALAR UT Eric Saades skarpa kritik mot exet Nicole: ”Jag vill aldrig sjunka dit”

Erik Grönvalls egna ord om sjukdomen

Det var i ett långt inlägg han skrev att behandling har påbörjats och att det handlar om akut lymfatisk leukemi.

”Så jag tog några blodprover och ... spola framåt ... det är nu den tredje veckan med behandling mot akut lymfatisk leukemi (ALL), skrev han vidare på Instagram.

I kommentarsfältet så var det många som visade sitt stöd till Erik. Bland andra Micael Bindefeld som skrev:

”Läser ditt inlägg om och om igen. Vackra formuleringar och ett vackert språk om så oerhört svåra saker. Tänker på dig och skickar dig kärlek och omtanke om än via Insta....! Varma kramar.”

Erik Grönwalls nya besked om cancerbehandlingen

Erik har sedan dess uppdaterat dagligen med bilder om behandlingar på sociala medier. Och nyligen kom han med ett glädjande besked. Nämligen att läkarna gett positiva nyheter.

”Jag fick precis ett samtal från sjukhuset och de sa att den senaste behandlingen var mycket effektiv, så det är verkligen bra framsteg. Vi har inte vunnit ännu, men den här omgången är definitivt vår”, skriver Erik och fortsätter:

”Låt oss inte ge de dåliga cellerna någon vila - ny behandling som börjar i morgon!”

Vidare stöttas Erik av flera kända personer. Bland andra Laila Bagge som var med i Idol-juryn när Erik vann 2009 med låten Higher.

”Kriga på! Vad roligt att höra”, skriver Laila Bagge.

Även rocksångaren och låtskrivaren Nina Söderquist peppar Erik Grönwall med en stöttande kommentar:

”Å Erik, det var oerhört goda nyheter. Jag vet att du kämpar med allt vad du har så fortsätt på samma sätt så kommer du att vinna över detta vidriga. Du finns i mina tankar !!!!”

LÄS OCKSÅ: Lance Hedman Graafs ord om Magdalena Graafs kille Louie Marti

LÄS OCKSÅ: Jill Johnsons nya glädjebesked med kärleken Mattias Elg

FOTO: Instagram / Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!