Erik Berg om stora uppoffringen – för Carina Bergs skull

Erik Berg berättar om uppoffringen för Carina Berg.
Erik Berg lämnade ett jättekontrakt med fotbollslaget – för kärlekens skull.
Nu berättar han om beslutet i karriären, som han gjorde för kärleken Carina Berg.
– Det är ganska stora val, säger han i P4 Extra.
Annons

För drygt två år sedan, under 2017, slog det gnistor och kärlek uppstod mellan programledaren Carina Berg, 41, och fotbollsstjärnan Erik Berg, 30, tidigare Johansson. De två träffades via familjen Parnevik och i november samma år bekräftade Carina relationen med en bild på Instagram.

Annons

Sedan dess har deras förhållandet gått framåt i rasande fart. I december 2018 gifte sig paret i Vemdalen och sommaren 2019 bekräftade Carina Berg att hon är gravid och att paret väntar sitt första gemensamma barn.

Eriks oväntade avhopp

När paret träffades spelade Erik fotboll i FC Köpenhamn och han hade då signerat ett långtidskontrakt med klubben, som enligt rykten gav honom en årslön på 7-8 miljoner kronor. Men sommaren 2018 tog Erik beslutet att plötsligt lämna klubben för att istället flytta till Stockholm och spela i Djurgården, ett besked som chockade många fans.

– Jag är ledsen över att jag lämnar klubben på det här sättet, men för mig fanns det ingen annan utväg. Jag har ett mycket stort behov av att kunna vara hos min familj och det gick endast att lösa genom att flytta till Stockholm, sa han på FCK:s hemsida.

Nu berättar Erik Berg om beslutet att lämna miljonkontraktet i Köpenhamn för kärlekens skull i en intervju i radioprogrammet P4 Extra.

– Ja, det är ganska stora val och jag tror många inte kan förstå det och så, men för mig var det väldigt enkelt att ta. Jag är otroligt glad att få bo här med Carina, säger han i programmet.

Överenskommelse om vad de uttalar sig om

Under sommaren har Carina och Erik Berg köpt ett hus i Stockholms skärgård, och i förra veckan hade parets egna tv-serie Bergs drömkåk premiär på Kanal5 och Dplay.

Annons

I intervjun med P4 Extra berättar de om tankarna kring att dela med sig så mycket av sitt privatliv genom ett tv-program. Carina Berg förklarar då att det är lättare att berätta om personliga saker i sociala medier, där hon själv styr helt vad som går ut.

– Det är klart att det är lättare att prata om sitt innersta i forum som man styr över hundra procentigt liksom. Men sen har vi ju även vår lilla hemliga låda som vi har och som vi inte delar med någon. Men det här känns ju bara roligt.

De båda menar på att de känner av var de ska dra gränsen i tv-programmet gällande privatlivet.

Annons

– Det känns så enkelt på något sätt. Det är någon fysiskt känsla på något sätt, att jag vet att ”dit kan jag dra, men inte längre än så”, säger Carina Berg.

Erik Berg säger att han tycker att det är skönt att få vara lite öppen med sitt privatliv – efter att ha varit ”opersonlig” i sina fotbollsintervjuer.

– Jag är ju van vid att gör intervjuer, men då har man ju en fotbollsmask på sig egentligen. Jag är ganska skicklig på att prata utan att säga något egentligen. Tyvärr har man ju blivit skolad i det, så det är skönt att få släppa loss det och få göra något friare, säger han.

Annons

På frågan om de har någon slags överenskommelse om vad de ska prata om och inte gällande privatlivet svarar de att de alltid diskuterar med varandra innan.

– Vi frågar ju alltid varandra innan om ”ska vi göra den grejen?”, ”känns det bra?” och så. Vi pratar extremt mycket hela tiden så att vi inte går och förutsätter att den andra går med på grejer, säger Carina Berg.

FOTO: TT/Carolina Byrmo, TT/Henrik Isaksson

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…