TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Vår tid är nu-skådisens utseendeförvandling – gick upp 27 kilo

22 feb, 2022 
Emil Karlsson Lagnelius
Eric Ericson och skådespelare i Vår tid är nu.
Skådespelaren Eric Ericson tvingades gå upp 27 kilo för sin nya roll.
Nu berättar han om utseendeförvandlingen.
Annons
Hedda Stiernstedt och Charlie Gustafsson om Vår tid är nuBrand logo
Hedda Stiernstedt och Charlie Gustafsson om Vår tid är nu

Eric Ericson, 47, har en lång och gedigen skådiskarriär bakom sig. Sedan genombrottet i tv-serien Storstad 1990 (som lades ned och ersattes av Rederiet) har Eric bland mycket annat synts i Irene Huss, Beck, Johan Falk och Vår tid är nu.

Han har även tre gånger medverkat i På spåret.

Just nu är han aktuell i Viaplay-serien Harmonica och när han fick frågan om att spela ”Tomas” frågade seriens skapare Josephine Bornebusch, 40, och Jonas Karlsson, 50, om han kunde tänka sig att gå upp kraftigt i vikt för rollen.

✔︎ Det här är Eric Ericson

Ålder: 47.
Familj: Frun Tove Wiréen, 52, barnen Konrad, 19, och Tage, 15.
Bor: Jonsered utanför Göteborg.
Yrke: Skådespelare.

Eric Ericson tackade ja – och man kan lugnt konstatera att han gick ”all in” för uppgiften. För Expressen berättar han att han slutade träna och börjat frossa av allt som han annars tackar nej till, som hamburgare, wienerbröd och pizza till frukost.

Annons
Eric Ericson med skådisvännen Kjell Wilhelmsen i På spåret 2018.

Till slut hade han gått upp 27 kilo, vågen visade 117 kilo och han kände knappt igen sig när han betraktade sig i spegeln.

– Jag tänkte det här kommer ju inte bli något problem. Inspelningen pågår inte så länge ändå och sedan får jag gå ner igen. Men så blev det inte, det kom ju ett virus i vägen för planerna, säger Eric till Expressen.

Eric på väg att tappa de 27 kilo han gick upp

Produktionen tvingades på grund av coronarestriktionerna skjuta upp inspelningarna i ett år – under lika lång tidtvingades Eric bära sina extrakilon.

– Det kändes ju i knä, höfter och rygg att man gått upp så mycket.

Till vänster en bild på Eric från 2013. På de två andra bilderna visar han upp utseendeförändringen för sina Instagram-följare.

Han berättar att omgivningen låtsades att de inte lagt märke till utseendeförvandlingen.

Annons

– Blir man smal så säger folk: ”Åh vad smal du är” men det är ingen som säger något om man blivit tjock. Men det var ju också en ganska kul historia man kunde berätta för folk.

Efter inspelningarna har Eric Ericson börjat hitta tillbaka till sitt vanliga jag och väger enligt Expressen runt 98 kilo.

Foto: TT & Bo Håkansson/SVT

Annons