LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Leif Andrées två tvillingpar har vuxit upp – så ser barnen ut i dag

18 feb, 2022 
Emil Karlsson Lagnelius
Leif Andrée med sönerna Victor och Stellan.
Skådespelaren Leif Andrée är pappa till två tvillingpar – med 17 års mellanrum.
Hur ser de fyra barnen ut i dag? Här får du reda på det!
Annons
Fem fakta om tvillingarBrand logo
Fem fakta om tvillingar

Leif Andrée, 64, har i nästan 40 års tid varit verksam inom svensk tv, film och teater. Hans roller har varit i allt från barnfilmer till komedier och läskiga morddraman.

Leifs kanske mest framträdande figurer är som ”Bill” i Pelle Svanslös och ”Åke” i Tomten är far till alla barnen, men barnen i dag känner nog mest igen honom som ”Daidalos” i Labyrint.

✔︎ Det här är Leif Andrée

Ålder: 64.
Familj: Frun Sophia Artin, 57. Tvillingarna Yrsa och Vilda, 35, från ett tidigare förhållande och tvillingarna Victor och Stellan, 18, med Sophia.
Bor: På Södermalm i Stockholm.
Yrke: Skådespelare.

Annons

I privatlivet är Leif Andrée sedan många år tillbaka gift med teaterchefen Sophia Artin, 57, som han träffade på Stureplans-restaurangen Riche i februari 1992. Paret har tvillingarna Stellan och Victor, 18.

– De var efterlängtade, de här två klimparna. Vi försökte få barn i många år och kämpade på – och till slut kom de, har Leif berättat för Hälsoliv.

Leif med frun Sophia 2005 och 2021.
Leifs söner då och nu.
Annons

Leifs dotter har också fått tvillingar

I den intervjun erkände han även att han inte har varit en speciellt bra pappa.

– Jag har försummat grabbarna också. Jag har hela tiden dåligt samvete för barnen. När mina döttrar föddes hade vi Galeasen-premiär på "Baal" den 21 februari och de föddes i mars.

Döttrar? Ja, Leif Andrée är faktiskt pappa till ett tvillingpar till.

Yrsa och Vilda, som Leif fick med exet Cecilia Löfholm, 59, har hunnit fylla 35 år.

– När de var fyra år skilde vi oss och jag fick delad vårdnad – de tiderna var heliga! Ibland gick de inte på dagis på en hel vecka utan vi gjorde saker ihop i stället.

Leifs döttrar.

Släkten Andrée är för övrigt en riktig tvillingsläkt. Fascinerande är att dottern Yrsa för drygt fem år sedan blev mamma till döttrarna Lilly och Märta.

Annons

”Jag har fått ett par frågor om hur det egentligen ligger till med tvillingarna i min familj. Jag har ju alltså tvillingar i magen, dessutom är jag tvilling. Men det är inte slut där. Jag har också halvbröder som är tvillingar och ingifta syskon som är tvillingar”, skrev hon i inlägget där hon även delade med sig av en bild på Leif Andrée med alla sina fyra barn.

Foto: TT, LinkedIn, Facebook

Annons