LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Nordman-stjärnan svårt sjuk – chockbeskedet efter bröllopslyckan

17 feb, 2022 
AvCharles Thulin
Nordman-profilerna Håkan Hemlin och Mats Wester, samt Håkans fru Heidi.
Astmasymtomen var en svår hjärtinfarkt.
Nu berättar Mats Wester, 57, ena halvan av gruppen Nordman, om den svåra tiden och hur han tvingades till akut operation.
– De sa att om jag inte hade kommit in den där kvällen så kanske jag inte hade vaknat.
Annons
Här sjunger artisten Håkan "Nordman" Hemlin för kärleken Heidi under vigselnBrand logo
Här sjunger artisten Håkan "Nordman" Hemlin för kärleken Heidi under vigseln

Häromdagen kunde Hänt berätta den glädjande nyheten att Nordman-sångaren Håkan Hemlin, 52, gift sig med jämnåriga Heidi Hemlin (tidigare Lund).

Men radarpartnern från NordmanMats Wester – har haft det desto tyngre. Den livshotande händelsen inträffade förvisso förra året, men det är först nu han väljer att berätta om det.

– Jag fick en hjärtinfarkt i maj och det var riktigt illa. Det var en riktig käftsmäll och det kom som en blixt från klar himmel, säger han till Aftonbladet.

Håkan Hemlin gifte sig nyligen med Heidi.

Mats Wester svimmade

Det började med att han fick känning av astma och svårt att andas.

– Jag trodde det hängde ihop med att jag hade haft corona några veckor tidigare. En kväll kände jag att så fort jag ansträngde mig så kände jag av det. Då tvingade min fru mig att ringa 1177. Då sa de att jag var tvungen att åka in på en gång och då anade jag att det inte var något att leka med, säger Mats och fortsätter:

Annons

– Efter fem minuter var mitt rum fullt med läkare och de sprutade in nitroglycerin under tungan så jag svimmade. Sedan vaknade jag upp på operationsbordet, det gick väldigt fort allting.

Mats Westers fru Matilda är ett stort stöd.

Läkarna försökte att sätta in en så kallad stent, men det fungerade inte. Då tvingades Wester genomgå en så kallad öppen operation. Det har varit en lång väg tillbaka för Wester.

– Jag mår bra. Jag var sjukskriven hela sommaren, att vara med om en sådan operation motsvarar en kraftig bilolycka för kroppen så det är en svår återhämtning. Det var en lång väg att vandra för att ens orka gå upp för trappan och att röra sig framåt. Jag tvingas äta medicin hela livet, bland annat blodförtunnande, för att undvika att få en stroke vilket är vanligt bland hjärtpatienter.

Foto: TT & Ola Brising

Annons