Peter Dalles katastrof efter uppbrottet från 18 år yngre flickvännen

Peter Dalle med ex-flickvännen Victoria Heleander.

Skådisen och regissören Peter Dalle, 65, har roat svenska folket i snart 30 år – men privat är tillvaron inte fullt så skoj.
Pandemin har inneburit en ekonomisk katastrof för Dalle.
0:32

Efter reklamen: Peter Dalle om när han och dottern var sjuka i Covid-19

(0:32)

Han är bioaktuell med filmen Tills solen går upp med bland andra Mikael Persbrandt och Helen Sjöholm i huvudrollerna, och Dalle själv. Filmen gick upp på bio ett år senare än vad som var tänkt och när det väl var dags kom nya restriktioner till Dalles stora förtret.

– Hade vi vetat vad vi vet i dag så hade vi inte gått upp i år heller för det har varit en katastrof. Den har dykt helt. Folk går inte på bio. Jag förlorar ju massa pengar. Jag har levt på det som skulle vara pensionspengar, som jag haft i fonder under ett och ett halvt år, berättar han i podden Nemo möter en vän med Nemo Hedén.

Peter Dalle lever ensam efter uppbrottet från Victoria

Med anledning av läget ger komikern ett dystert besked till alla sina fans.

– Det här är nog min sista långfilm på bio. Det går inte att göra bio längre.

Eftersom hans film gått så dåligt tror Dalle att bion är död.

– Jag tycker att det är väldigt tråkigt. Det är tråkigt för mig, både ekonomiskt och att jag tycker det är tråkigt att inte kunna göra film på bio. Sen tycker jag det är tråkigt att människor har blivit så isolerade.

Peter Dalle och dåvarande flickvännen Victoria Heleander på galapremiären av filmen ”En del av mitt hjärta” 2019. Numera lever Peter ensam.

För några år sedan berättade Dalle om 18 år yngre kärleken Victoria Heleander. Nu säger han:

– Jag lever ett väldigt ensamt liv. Det är någonting som jag har valt. Jag har märkt, ju äldre jag blir, att ju mer ensam jag gör mig desto ensammare blir jag. Jag mår dåligt när jag tänker på mig själv och hur inkapabel jag varit på att ta hand om mig själv.

Om tvåsamhet konstaterar Dalle:

– Det är väl fasen att jag inte kunde ha någon bra relation med någon kvinna eller att jag inte kunde vara tillfreds med saker och ting. Jag är illa lämpad på något vis för samvaro. Det är en fördel i yrket och en nackdel privat.

LÄS OCKSÅ: Så ser Peter Dalles dotter Eira ut i dag

LÄS OCKSÅ: Rolf Lassgård om kärleken – ett år eter tuffa uppbrottet från frun Birgitta

LÄS OCKSÅ: Nina Gunke om tuffa tiden efter brutala sjukdomsbeskedet

Foto: TT

Edward af Silléns pik till Pernilla Wahlgren: ”Inte alltid i tid”

SENASTE NYTT!