Emma Andersson Zetterberg försvann från rampljuset – det gör hon idag

Emma Andersson Zetterberg gjorde tv-succé i början på 2000-talet.
Men efter giftermålet med hockeyproffset Henrik Zetterberg försvann hon från rampljuset.
Det gör hon idag!

Emma Andersson Zetterberg, 41, gjorde dundersuccé i svensk tv då hon 2001 var en av de modiga deltagarna att ställa upp i Robinson. Efter många hårda veckor lyckades hon ta sig till final – och vann hela tävlingen. Karriären hade dock bara börjat och bara ett år senare gjorde hon debut som artist med albumet Who I am.

2004 röstade tittarna fram Emma som den deltagare som skulle få återvända till Robinson och även denna gången lyckades hon knipa åt sig förstaplatsen. Nu hade tv-världen fått upp ögonen ordentligt för den unga talangen och åren som följde fick hon äran att programleda program som Dolce Vita, Emmas Värld och matlagningsprogrammet Á la Emma.

LÄS MER: Så gick det sen för Farmen-deltagarna
NU GRATIS

2010 var ett stort år för Emmas privatliv. Efter att ha hittat kärleken i det forna hockeyproffset Henrik Zetterberg ringde kyrkklockorna och paret gifte sig i Brunnby kyrka.

Sorgen efter sonen Loves födsel

Fem år efter giftermålet bodde makarna i USA då Hernik fortfarande var i mitten av sin karriär i den amerikanska hockeyligan NHL. Då föddes även parets son Love, 5, och Emma har tidigare berättat för tidningen Mama om svårigheterna då hon var nybliven mamma:

STEFAN SDERSTRM / XP / TT

– Det var en verklighetskäftsmäll för mig. Vips så var Henrik borta sex dygn i sträck och jag kände mig jätteensam och rädd. Allt var så nytt och jag kände mig väldigt sårbar, sa hon då.

För ett par år sedan valde paret att packa ihop hemmet i USA – och flytta till Sverige. Flyttbilen gick till Ängelholm, där Emma har sina rötter, och idag bor paret i en 400 kvadratmeter lyxvilla som inhandlades för nätta 16,5 miljoner kronor.

Det gör Emma Andersson Zetterberg idag

I samband med flytten till USA valde dock Emma att ta ett steg bort från rampljuset och det var nu länge sedan man såg henne i några offentliga sammanhang. Men under förra veckans avsnitt av Mästarnas mästare dyker paret plötsligt upp – och avslöjar vad de gör idag.

Det var när deltagarna i SVT-programmet valt att ta en paus från träningen som kändisparet gör entré. Deltagarna åker nämligen ner till hamnen i den skånska staden Mölle där Henrik och Emma driver en liten baguetteria.

Christian Örnberg/Expressen/TT

– Vi har bott här på somrarna i Mölle i sju år nu, berättar Henrik Zetterberg i programmet.

Men att Henrik skulle kunna göra smaskiga mackor är inget som till en början var en självklarhet berättar Emma.

– När jag träffade Henrik visste han knappt vilken del av purjolöken man skulle använda. Men han har lärt sig mycket av mig så han är grym nu, säger hon i Mästarnas mästare.

LÄS OCKSÅ: Tittarnas ord till Jenny Strömstedt efter frånvaron

LÄS OCKSÅ: Därför saknas Cecilia Ehrling i Let's dance

FOTO: TT/SVT

SENASTE NYTT!