LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Emma Zetterberg blev lämnad med sonen Love: "I chock"

28 maj, 2016 
AvLeif Schulman
Emma Zetterberg och hockeyspelande maken Henrik "Zäta" Zetterberg fick sonen Love och lyckan var total. Tills bubblan en dag sprack.
Annons

Emma Zetterberg, 37, och hockeyspelande maken Henrik “Zäta” Zetterberg, 35 fick kärleksbarnet Love, 8 månader och lyckan blev total för “Robinson“-stjärnan men så sprack bebisbubblan.

– De första veckorna hemma var överväldigande, berättar Emma i mama.

– Mentalt så var det lite: “Men gud, vad hände?”

Men så gjorde sig vardagen påmind då Henriks träningssäsong drog igång och Emma blev lämnad ensam i den stora villan med Love.

– Det var en verklighetskäftsmäll för mig. Vips så var Henrik borta sex dygn i sträck och jag kände mig jätteensam och rädd. Allt var så nytt och jag kände mig väldigt sårbar.

Emma Zetterberg, och Henrik “Zäta” Zetterberg är gifta.

Plötslig insåg Emma också hur mycket hon saknade Sverige och sin familj.

– De fyra första månaderna var jag faktiskt i ren chock. Jag kände att jag inte hade kontroll, det här lilla barnet behövde mig och jag var allt för honom och jag kände mig plötslig så svag.

Annons

Stor hjälp fick hon av sin nanny som gav henne det raka rådet: “Du behöver gråta”. Och det gjorde Emma.

– Det var en sådan befrielse. Jag kände att jag inte behövde bevisa något för mig själv, utan att jag fick vara mänsklig, säger hon i Mama.

Under hela krisen fanns maken Henrik där.

– Han var ett stöd genom att bara vara den han är. Han är en så balanserad och trygg person, berättar Emma.

Att bli föräldrar är naturligtvis en stor omställning för paret och något som påverkat deras relation i en positiv riktning.

– Relationen har blivit ännu bättre nu. Vi är så trygga med varandra och det känns skönt när man får barn, för det ÄR ett jättetest.

Nu är snart NHL-säsongen över och då väntar underbara månader i sommarhuset i Mölle för hela familjen. Mamma, pappa och barn.

Foto: IBL, Zetterberg Foundation, Faksimil Mama

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons