Emilio Ingrossos bråk med brodern Vito Ingrosso – det vet vi

Emilio Ingrossos bråk med brodern Vito

Emilio Ingrosso har tillsammans med hustrun Åsa Ingrosso byggt upp ett imperium av restauranger, olivoljor och viner.
Allt under namnet Ingrosso.
Men nu stäms Emilio av brodern Vito Ingrosso – som menar att han äger rättigheterna till varumärket.
Pernilla Wahlgrens ex-pojkvänner genom tiderna
Slå på ljud

I förra veckan kom nyheten om att Vito Ingrosso, 57, stämmer sin bror Emilio Ingrosso, 55. En nyhet som Aftonbladet var först med att publicera. Orsaken bakom stämningen ska vara att Vito anklagar Emilio för varumärkesintrång. Brodern menar nämligen att han äger rättigheterna till varumärket Ingrosso som Emilio i sin tur använt vid lanseringen av bland annat olivoljan Ingrosso Olio Della Casa Extra Virgin.

Vito ska å sin sida ha skyddat varumärket hos Patent- och Registreringsverket i höstas. Enligt registreringsbeviset ska Vito under varumärkets namn producera varor inom livsmedel som oljor, vinäger, salami, glass och kaffebönor. Registreringen ska gälla i tio år.

– Jag registrerade det i oktober, säger Vito Ingrosso till Aftonbladet.

Emilio Ingrossos svar efter broderns stämning

Nu kräver brodern alltså Emilio Ingrosso på en halv miljon kronor för användningen av namnet. Detta efter att de båda tidigare utgjort en framgångsrik duo som bakgrundsdansare åt Emilios ex-fru Pernilla Wahlgren. I ett Facebook-inlägg har Emilio yttrat sig om ärendet som nu ligger hos tingsrätten.

”Att offentligt bli falsk anklagad gör mig fullständigt galen. För man kan inte kommentera eller reagera utan att göra skadan värre”, skriver han i inlägget och fortsätter:

”Jag är den enda, den enda!!! I min familj som jobbat med mat på denna nivån. I över 25 år har jag skapat mat, menyer, 16 restauranger och på senare tid, ihop med min fru Åsa, ett varumärke med vårt efternamn. Rent, hårt arbete, slit och framgång som uppenbarligen som vanligt sticker i mångas ögon”.

”Jag och Emilio kommunicerar inte just nu”

Hur relationen mellan bröderna ser ut i övrigt går inte att säga mycket om. I intervjun med Aftonbladet är Vito dock tydlig med att det inte finns någon underliggande konflikt som ligger bakom beslutet att stämma brodern och att han hoppas att det finns något sätt för dem att lösa detta.

– Jag och Emilio kommunicerar inte just nu och har ingen kontakt. Men vi är inte ovänner, sa Emilio då svarade på frågan om de båda försökt lösa tvisten:

– Ja, det kanske blir så. Jag hoppas det.

LÄS OCKSÅ: Benjamin Ingrossos första ord om exet Linneas nya kärlekslycka

LÄS OCKSÅ: Soraya Lavasani tvingas avbryta inslaget med doktor Mikael i direktsändning

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN