Ellinor Bjurström stöttas efter erkännandet om tuffa tiden

Ellinor Bjurström

Instagram/TT
Tv-profilen Ellinor Bjurström brukar vara flitig med att uppdatera sina följare och läsare och tittare om sitt liv.
Men på sistone har mängden inlägg minskat.
På Instagram avslöjar hon nu varför.

Det var 2014 som Ellinor Bjurström blev känd för det svenska folket. Hon ställde då upp i Top model Sverige. Hon tog sig till final och blev uppmärksammad för att hon var så öppen med hudsjukdomen psoriasis.

Några år efter modellprogrammet var hon med i tv igen – den här gången i Unga mammor. Ellinor Bjurström och sambon Jimmy Olsson fick nämligen sonen Aaron när hon var 23 år gammal.

Öppenheten med följarna

Sedan dess har hennes följare kunnat hänga med i livets alla med- och motgångar, och hon uppdaterar friskt på sin blogg, sitt Instagramkonto och startade även en Youtube-kanal med pojkvännen.

En av de saker som Ellinor Bjurström varit öppen med är att hon inte vill skaffa fler biologiska barn. Hon önskar dock att få utöka familjen.

– Jag vill ha fler barn, men jag vill inte vara gravid igen. Jag gillar inte att vara gravid. Jag fick extremt mycket hormoner och jag blev bokstavligen ett monster under min graviditet. Jag kunde varken behärska mig eller bete mig, berättade hon för Hänt i början av 2020.

LÄS MER: Caroline Kejbert om beslutet för dottern Wilda

Ellinor Bjurström har också sagt att hon kan tänka sig att öppna upp sitt hem för barn som behöver en trygg plats att bo.

”Jag har drömt om det sedan jag var väldigt liten. Jag vet att vi kan ge ett barn den tryggheten som vi tycker att alla barn förtjänar. För mig behöver inte familj/barn vara biologiska för att jag ska älska de och ge de allt”, har hon tidigare skrivit på Instagram.

Just nu har paret fått nej på att öppna ett barnhem, bland annat för att sonen Aaron är för ung, att de är offentliga personer och att Ellinor Bjurström är ung.

Hälsobeskedet efter frånvaron

På sistone har tv-profilen varit mer sparsam med sina inlägg på både sociala medier och bloggen. Och Youtube-kanalen har legat vilande sedan fyra månader tillbaka.

Jag har inte uppdaterat så mycket senaste tiden. Men jag kan säga att jag inte mått så bra, både fysiskt och psykiskt. Jag hoppas att ni förstår det och tycker att det är okej att saker och ting kanske inte är så intressant och komplicerat här just nu”, skriver hon på Instagram.

Hon tillägger också att det inte kommer förändras inom den närmsta tiden.

”Jag kommer inte pressa mig själv mer ang det nu och hoppas på att det går över snarast. Hörs snart och ta hand om er!”.

Hennes följare stöttar Ellinor Bjurström i beslutet att ta det lite lugnare.

”Det viktigaste är att du tar hand om dig själv!”, skriver en person.

”Helt rätt tänkt, hälsan och mående går i första hand”, skriver en annan och en tredje kommenterar:

Tänk på dig själv! Oavsett vad du skriver så är du beundransvärd! Så kämpa på! Livet är inte alltid glamour, vi har alla våra upp nedgångar! Många gånger syns det inte på ytan.... Men man vet själv!”.

Bild: Instagram/Karin Törnblom/TT

Läs också: 1,5 år efter sonens födsel – Ellinor Bjurströms barnbeslut

Läs också: Top Model Sverige: Så gick det sen för deltagarna

SENASTE NYTT!