Ellinor Bjurström om svåra beslutet om sonen: “Sjukt tufft”

Ellinor Bjurström berättar att hon inte kan amma när hon äter sin medicin.
Ellinor Bjurström blev i augusti förra året mamma till lilla Aaron. Nu berättar Ellinor att hon inte kan amma medan hon äter medicin mot sjukdomen psoriasis och det svåra val hon ställts inför.
Annons

Ellinor Bjurström, 24, var med i dokusåpan Top model 2014. Hon var redan då mycket öppen med att hon hade hudsjukdom psoriasis och har även efter Top model berättat om hur psoriasisen påverkat hennes liv. Bland annat på sin blogg har hon skrivit och berättat om sjukdomen.

Annons

I augusti förra året blev Ellinor Bjurström och sambon Jimmy Olsson, 29, föräldrar till lilla Aaron. Ellinor har fortsatt med sin öppna policy och berättat om både det positiva och negativa med att vara gravid och att ha en liten bebis.

“Sen har jag fått lära mig att ”Du älskar ditt barn villkorslöst sen dag ett”. Då är den stora frågan, stämmer detta? Är man en dålig, känslokall mamma om man inte känner allt det här? Jag känner så hög press att allt som jag nämnt innan ska vara precis så, att jag måste känna just så den dagen jag blev mamma. Sanningen är att jag inte direkt kände något av det ovan”, skrev hon i ett inlägg på sin blogg i oktober förra året.

Annons

Nu har Ellinor Bjurström berättat om ännu en aspekt av att vara mamma till en liten bebis.

Just nu ligger jag här och ammar Aaron och kollar på mina utslag. Jag älskar att amma Aaron och jag hatar min sjukdom. Så starka känslor åt båda hållen. Jag måste välja“, skriver Ellinor Bjurström på Instagram.

Måste välja mellan medicin och amning

Ellinor Bjurström förklarar att hon inte kan ta sin medicin mot psoriasis medan hon ammar och måste alltså välja mellan att medicinera mot psoriasis och amma sin son.

Annons

Jag måste alltså sluta amma för att få hjälp med min sjukdom, psoriasis. Jag kollar ner på Aaron och känner att jag vill amma honom för alltid. Sen kollar jag ner på mina utslag och känner att jag gör allt för att bli av med utslagen. Det går inte ihop. Det är ett så sjukt tufft val. Det finns inget självklart svar på hur jag ska göra“, skriver hon.

Ellinor Bjurström meddelar också att hon har bestämt sig, trots de konsekvenser det får för henne.

Medicinen kan vänta men det kan inte amningen. Där har jag mitt svar. Jag kommer att välja att se möjligheterna. Jag har iaf ett val även fast det är tufft att välja. Det är jag tacksam för“, skriver hon.

FOTO: TT/Ola Axman, Instagram

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…