Ella Hedström räddades kvar i Idol – nu kritiseras juryn av tittarna

Idol-tittarna är arga på juryn.

Karin Törnblom/TT
För första gången någonsin räddades en deltagare kvar i Idol med hjälp av livbojen.
Nu rasar tittarna mot juryns val att hjälpa kvar Ella Hedström.
Slå på ljud

Idol är i full gång, och det är mycket som tyder på att den här säsongen kommer att gå till historien. Förutom att deltagarna presterar på topp varje vecka så har TV4:s succéprogram kantats av en hel del problem och kontroverser.

Det började egentligen redan innan fredagsfinalerna drog igång. TV4 bekräftade då att Caspar Camitz, redan då en av tittarnas favorit, insjuknat i covid-19 och att han skulle behöva stå över den kvällen.

Därefter insjuknade deltagarna en efter en och TV4 valde att fatta det tuffa beslutet att låta vissa av idolerna att framföra sina bidrag från sina hotellrum. Det här tyckte många var orättvist eftersom det inte ger samma känsla som att sjunga från scenen.

Publiken har också begränsats till 50 personer, och istället har kanalen satt upp den så kallade Sverigeväggen med skärmar där folket hemma i sofforna syns.

TV4:s besked om framtiden för Idol

Under torsdagen valde TV4 att stoppa publiken helt med anledning av att de svenska myndigheterna fattat beslut om att skärpa rekommendationerna kopplade till coronapandemin.

”Givet nytt läge i Stockholm med ökad smitta kommer vi att genomföra morgondagens sändning utan publik i studion.Vi är glada över Sverigeväggen som ger våra tittare möjlighet att vara digital publik”, skriver Malin Knave exekutiv producent på TV4 i ett meddelande till Hänt.

Det är mycket som hänt redan, alltså. Och förra veckan använde juryn, som består av Alexander Kronlund, Kishti Tomita, Anders Bagge och Nikki Amini att för första gången någonsin använda livbojen.

Den ger jurymedlemmarna rätt att en gång per säsong rädda kvar en deltagare som röstats ut av svenska folket. En av kriterierna till att den kan utnyttjas är att alla medlemmar i juryn är överens.

Och det var de alltså förra veckan när Ella Hedström fick minst antal röster.

– Du har varit väldigt modig, med riskfulla grepp, motiverade Alexander Kronlund beslutet.

Tittarilskan efter historiska beslutet

Kul för Ella Hedström, så klart! Men flera av Idol-tittarna verkar inte hålla med juryn. Efter fredagsfinalen lade nämligen ett inlägg upp på Idols Instagramkonto med beskedet. Och de arga kommentarerna lät inte vänta på sig.

”Hon kom in som wildcard och hon har hängt löst flera flera gånger, förstår inte hur hon kan få den då? Hon kommer ju hänga löst nästa vecka också? Slöseri på livbojen tyvärr!”, skriver en person.

En annan håller med om att livbojen borde sparats: ”Åker Caspar ut nästa vecka får de äta upp detta. Totalt bortkastat”.

”Byt jury snabbt som fan”, ryter en tredje person till.

Det finns dock de som står bakom juryns val och stöttar Ella.

”Mina tårar forsa, så glad för Ella, hon är unik”, skriver till exempel en person.

Den sjätte veckofinalen sänds i kväll klockan 20.00 på TV4, TV4 play och Cmore.

Läs också: Idolernas hemliga kärleksliv – gick hem med flickvännens kompis

Läs också: TV4:s nya besked om Idol – efter ökade coronasmittan

SENASTE NYTT!