Elin Härkönen om Paolo Robertos reaktion på nya TV4-jobbet

Paolo Roberto och Elin Härkönen

Foto: TT

Elin Härkönen är aktuell i TV4:s nya Elitstyrkans hemligheter.
I en intervju med Hänt berättar träningsprofilen nu om tankarna kring utmaningen – och hur hon lyckades fly från verkligheten strax efter exet Paolo Robertos sexköp uppdagades.
– Det var skönt att bara få försvinna, säger Elin.

Elin Härkönen, 26, är fitness-profilen som idag inspirerar tusentals med sina träningsrelterade Instagram-uppdateringar. Som tidigare elitidrottare har Elin ett riktigt pannben och utmaningar är inget hon är rädd för att ta sig an. Därför kunde hon inte tacka nej till att medverka i TV4:s nya satsning Elitstyrkans hemligheter, där 18 modiga deltagare ska utmanas av före detta elitsoldater.

I en intervju med Hänt berättar nu Elin om sin tankarna kring sin medverkan och hur det turbulenta uppbrottet med Paolo Roberto påverkade henne.

– Jag tog beslutet att sluta som elitidrottare 2019 för att jag kände att min kropp började säga ifrån. Bara att jag kom tillbaka till elitnivå efter min nackskada var typ ett mirakel. Så att jag har fortsatt att pusha den hela tiden, det är något i mig som jag har behövt jobba med. Jag älskar utmaningar, säger hon.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Osäkerheten kring tv-medverkan efter uppbrottet från Paolo Roberto

Frågan om att medverka kom bara månader efter att Paolo erkänt sig skyldig till att ha köpt sex och förhållandet mellan Elin och Paolo fått ett abrupt slut.

Elin var alltså mitt i en intensiv period som kantats av mycket sorg och motgång, därav fanns ett tvivel kring ifall inspelningen verkligen låg rätt i tiden.

– Jag kände väl lite att ”okej jag kanske inte borde gör det nu eftersom jag har annat att hantera”. Men jag kände mig ändå väldigt stark i det och det var väl just därför som jag tackade ja. Livets motgångar kommer på mig, de kastas men jag tar mig förbi dem. Det har jag alltid gjort, alltid haft den inställningen. Ingen motgång som kommer i min väg är tuffare än vad jag klarar av, säger Elin och fortsätter:

– Sen åkte jag dit och jag är tacksam att jag gjorde det för jag lärde mig så mycket och jag kom till insikter som jag har letat efter länge.

Idag kan Elin se programmedverkan som en räddning, efter den tuffa tiden med ex-pojkvännen fick hon annat att fokusera på.

– Jag tror att det var lite därför jag kände att jag ville åka. Det var corona, man kunde inte åka bort någonstans och så kom det här programmet. Vi skulle vara borta i tio dagar utan uppkoppling till omvärlden. Så det var skönt att bara få försvinna och jag tror att det kom både lägligt och olägligt. Det var skönt att få åka bort från allt.

LÄS MER: Därför vill Elin ha kvar Paolo Roberto i sitt liv

Paolos reaktion på hennes nya TV4-uppdrag

Elin Härkönen menar att det fanns för- och nackdelar med att lämna allt och be sig iväg på sitt livsäventyr.

– Man kanske inte är i sitt starkaste jag, eftersom det hade varit tufft och så. Men jag tror att det var bra att jag åkte.

Att Elin togs sig an ett uppdrag på TV4, bara månader efter att Paolo sparkats från kanalen, var inget hon reflekterade över.

– Jag tänkte inte ens den tanken för jag har alltid sett mig som mig. Jag är en egen individ och jag har alltid följt mitt spår och jobbat för mina jobb och uppdrag. Sen har vi absolut jobbat och gjort saker tillsammans men jag hade varit hos Efter fem i TV4 innan vi ens blev tillsammans. Så jag hade ju redan varit där och tänkte inte ens på det.

Men hur var egentligen Paolos reaktion på det hela?

– Det kommer jag faktiskt inte ihåg. Jag tror att han fokuserade mycket på sig och jag mycket på mig. Så jag tror inte han hade så mycket att säga faktiskt. Vi pratade nog inte om det, säger Elin.

Premiären av Elitstyrkans hemligheter Sverige går av stapeln söndagen den 24 januari klockan 21.00 på TV4 och TV4 Play.

LÄS OCKSÅ: Följarnas besvikelse efter gravida Carolina Gynning besked

LÄS OCKSÅ: Bonde-Pelle Hansson Edhs egna ord om Karin Nordströms nya kärlekslycka