TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Elena Belle om sexuella övergreppen i barndomen

15 aug, 2021 
ELENA BELLE
Hollywoodfrun Elena Belle har nyligen släppt sin självbiografi Vem var Natacha Peyre?. I boken tar hon upp en tid i livet som hon först var tveksam till om hon verkligen vågade berätta.
– Det är mycket shame bakom det, säger hon i P4 Extra.
Annons
7 otippade Hollywoodstjärnor som är svenskarBrand logo
7 otippade Hollywoodstjärnor som är svenskar

Elena Belle, 36, är för många svenskar känd som Hollywoodfrun Elena. Men faktum är att långt före dess hade hon redan gjort sin debut i tv-rutan. Då gick hon däremot under namnet Natacha Peyre och var känd från Paradise hotel.

Nyligen kunde Elena avslöja en nyhet – nämligen att hon skriver en bok om sig själv, eller rättare sagt vem Natacha Peyre var.

Det har varit tufft för Elena det senaste året. Förra året möttes hon om det ofattbara, nämligen att hennes make Michael Theanne plötsligt fallit ihop under en promenad med parets hundar. Det visade sig snart att hans liv inte gick att rädda – han hade fått en massiv hjärtattack. Detta är något som Elena beskriver i detalj i boken.

Elenas egna ord om sexuella övergreppen

Ett annat ämne som Elena också tar upp i boken är hur hon växte upp och relationen till hennes föräldrar.

– Ja asså min mamma har ju varit en fantastisk mamma, hon har ju liksom gjort så gott hon kan. Hon var ju själv ett barn när hon fick mig, 17 år gammal. Hon har varit otroligt kärleksfull och varit där för mig, men samtidigt liksom navigerat och växt upp samtidigt som hon har växt upp om man säger så, förklarar Elena i P4 Extra och fortsätter:

Annons

– Pappa har ju inte varit där alls, så det har varit tufft liksom.

Elena beskriver också i boken att hon blev utsatt för sexuella övergrepp av en vän till familjen. Hon vågade inte och kunde inte berätta för någon förrän i vuxen ålder.

– Mm, det här har ju varit ett ämne som vi, när vi började skriva boken, så har jag varit fram och tillbaka. Jag var såhär: ”vågar jag berätta det här” eller ”vågar jag inte”. Jag har ångrat mig kanske typ 1000 gånger.

Därför vill Elena Belle berätta sin historia om övergreppen

Elena bestämde sig till slut att berätta om övergreppen trots allt, med tanke på att hon kanske skulle kunna hjälpa andra som befinner sig i samma situation.

– Men sen så beslutade jag mig för att det är ett otroligt viktigt ämne att ta upp, för det är så otroligt vanligt. Och mörkertalet är så otroligt stort, och många som inte vågar komma ut och prata om det eller kanske anmäla. Det är mycket shame bakom det. Så jag tror att det är jätteviktigt som en offentlig person att våga prata om ett sånt ämne. Och att andra människor som kanske är eller varit i samma situation, kan känna nåt slags stöd och liksom våga prata om det, säger Elena i radioprogrammet och tillägger:

Annons

– Därför har jag beslutat mig för att skriva om det, för att på nåt sätt kanske kunna hjälpa nån annan.

Det dröjde upp till vuxen ålder för Elena att äntligen kunna släppa den här stenen.

– Ja asså jag var ju så otroligt liten. Man är så liten, man är ett barn liksom, man vet inte vad som försiggår, man tror att det är sitt eget fel, man är förvirrad. Sen självklart i vuxen ålder var jag ju tvungen att berätta för min mamma, just för att skydda en annan person. Asså då handlade det inte bara om mig, jag kände såhär att om inte jag berättar det här så kanske den här andra personen kan bli utsatt för samma sak och då kände jag helt plötsligt att det är mitt ansvar, säger Elena och fortsätter:

– Det var otroligt svårt att berätta det, men samtidigt så var det ju som att släppa en stor sten som man burit på i många år. Så jag är glad att jag gjorde det och sen alla andra som har varit med om såna här grejer, man ska aldrig tro att det är ens egna fel.

FOTO: Viaplay, TT

Annons