Efter våldtäktsanmälan mot Martin Timell – nu slår han tillbaka: ”Förnekar”

Efter våldtäktsanmälan mot Martin Timell – nu slår han tillbaka: ”Förnekar”

Turerna efter sexskandalshärvan kring TV4-profilen Martin Timell har varit många. Just nu utreds han för en misstänkt våldtäkt, och han nekar nu till alla anklagelser. – Han förnekar och tillbakavisar alla anklagelser, säger hans advokat Hanna Lindblom till Expressen.

I efterdyningarna av #MeToo gick i veckan över 400 kvinnliga svenska skådespelare ut i öppet brev i Svenska Dagbladet, där de berättade om sexuella övergrepp och trakasserier inom teater- och filmbranschen.

Till en början fick emellertid #MeToo främst fäste i mediebranschen, där flera stora profiler anklagades för sexuella trakasserier och våldtäkter. Den första stora profilen som anklagades i Sverige var TV4-profilen Martin Timell, 59.

Annons:
Bli fräscht sommarbrun i höstrusket – lyxiga self tan produkter till 20% rabatt med koden ”Idol”

Efter initial turbulens fick Timell, dryga veckan in i skandalen, sparken och TV4 och flydde landet efter anklagelserna som riktades mot honom. Programledaren är nu föremål för en åklagarledd förundersökning om en våldtäkt som ska ha begåtts 2008. Det handlar om en ”Äntligen hemma”-medarbetare som enligt anmälan ska ha våldtagits av Timell på en personalfest på hans lantställe på Mjölkö 2008.

Till Expressen har tidigare TV4-profilen sagt att han inte vill kommentera våldtäktsanklagelserna, eller enskilda tillfällen.

– Jag kommer inte att kommentera den här enskilda händelsen, det var så många människor inblandade där. Återigen – jag har gjort en jävla miss. Jag har missbedömt en stor del av mitt liv, och det är det jag måste göra något åt, sa han då.

Timell företräds av advokaten Hanna Lindblom, som nu kommenterar sin klients inställning i brottmålet.

– Jag känner mycket väl till hans inställning. Han förnekar och tillbakavisar alla anklagelser, som eventuellt kommer riktas mot honom. Han tillbakavisar allt som om möjligt kommer lägga honom till last, säger hon till Expressen.

Martin Timell har ännu inte förhörts i brottmålet, men hans advokat säger att både hon och Timell välkomnar en åklagarledd förundersökning, och att det är bättre än att utredningen – som deras uppfattning är nu – bedrivs i media.

– Det har varit en massiv kampanj, där det känns som att media inte bara bedriver en utredning utan också en bevisvärdering på löpsedlar, debattartiklar och i morgonsoffor. Jag tycker att det är fel forum att bedriva en brottsutredning. Jag välkomnar att det här får utredas av polis, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Åklagare inleder förundersökning – Martin Timell utreds för våldtäkt

LÄS OCKSÅ: Efter sexskandalen – Martin Timell flyr Sverige för paradisö

FRÅN FÖRSTASIDAN