Efter sexskandalen – Martin Timell flyr Sverige för paradisö

Efter skandalen kring Martin Timell, som i veckan ledde till att TV4 rev hans miljonkontrakt, har programledaren flytt landet och befinner sig nu på en ö i Seychellerna i Indiska oceanen, rapporterar Expressen.

Det som startade med anklagelserna mot Hollywood-producenten Harvey Weinstein fick snabbt ringar på vattnet – världen över – och ingen har, förhoppningsvis, undgått hashtagen #MeToo, där kvinnor i sociala medier, öppet, viktigt och ärligt, berättar om mäns sexuella övergrepp och förminskande beteende.

Förra veckan riktades anklagelser om övergrepp, sexism, rasism och homofobi mot TV4-programledaren Martin Timell, 59. Anklagelser som ledde till att  tv-profilen togs ur tjänst. Alla program med Timell, däribland tittarsuccén ”Äntligen hemma” och ”Fuskbyggarna”, stoppades av TV4 och togs också ur tv-tablån.

I början av veckan sparkades programledareprofilen av TV4, som samtidigt meddelar att Felix Herngren kliver in som ersättare i tv-tablån med en intervjuprogramserie om IKEA:s grundare Ingvar Kamprad.

TV4 jobbar i ekonomisk motvind efter att succéprogrammet ”Äntligen hemma” stoppats. Och sponsorerna utreder just nu hur de ska agera efter skandalen. Enligt Expressen tjänar TV4 60 miljoner kronor per år – bara på ”Äntligen hemma”.

Timell själv då? Sen han uttalade sig i slutet av förra veckan – när skandalen kring homom rullade igång – har det varit tyst.

– Jag är chockad över att jag har gjort så mycket fel. Jag har alltid gått in för att roa, dra skämt som ibland har gått över gränsen, och jag har inte fattat att det har gjort folk illa, sa han till Expressen då.

Nu har den sparkade programledareprofilen lämnat Sverige, rapporterar Expressen. Han ska, enligt tidningen, tagit till ett rejält geografiskt avstånd för att komma så långt från skandalen som möjligt. Han befinner sig nu på en av Seychellernas öar i Indiska oceanen, öster om Afrika

Samtidigt diskuterar han sin framtid med TV4:s vd Casten Almqvist. Almqvist som tidigare sagt att ”ingenting pekar på” att Martin Timell kommer att synas i TV4 igen. Expressen har fått tag på Martin Timell som är fåordig med sin nuvarande situation.

– Det här, förlåt, det här är någonting mellan mig och TV4. Det är privat, säger Martin Timell via telefon från Seychellerna.

– Det pratar jag med Casten om, eller med TV4 om, jag pratar inte med någon annan om det. Det är min privatsak.

På frågan var Timell befinner sig mer specifikt svarar den sparkade TV4-profilen:

– Det är fortfarande inte Expressens sak. Det är min sak. Nej, jag är inte utomlands. Det kan tyckas så. Men det beror på hur man kopplar telefonen ser du. Jag får inte vara helt jävla dum när jag har med Expressen att göra.

– Men allt det där är min privatsak.

LÄS OCKSÅ: Martin Timell polisanmäld för sexuellt ofredande på flygplan

LÄS OCKSÅ: Förundersökning mot Lasse Kronér inledd – misstänks för sexbrott

FOTO: TV4, IBL

 

SENASTE NYTT!