TV4 nya besked: Han ersätter sparkade Martin Timell

TV4 har efter ett internt krismöte bestämt sig för att avsluta alla samarbeten med Martin Timell – och de har även hittat en ersättare.

Under måndagen tog TV4 beslutet att allt samarbete med programledaren Martin Timell, 59, bryts efter den senaste tidens turbulens. Den välkända TV4-profilen har anklagats för bland annat övergrepp, sexism, rasism och homofobi. Och redan förra veckan stoppade TV4 alla program med Timell, däribland tittarsuccérna “Äntligen hemma” och “Fuskbyggarna”.

Nu har TV4 tagit beslut om vem och vad som ersätter Timells flaggskepp “Äntligen hemma” i tv-tablån – nämligen Felix Herngren och hans intervjuprogram med IKEA:s grundare Ingvar Kamprad.

– Vi ersätter imorgon kväll tisdag med Felix möter Ingvar Kamprad, ett program som jag tror har goda förutsättningar att ha minst lika höga tittarsiffror som det Äntligen hemma som skulle ha legat där. Sen blir det en tv-serie som ligger från tisdagen efter så jag tror att vi har en bra plan, säger TV4:s vd Casten Almqvist till TV4 Nyheterna.

Martin Timell uttalade sig i fredags om anklagelserna som riktats mot honom.

– Jag är chockad över att jag har gjort så mycket fel. Jag har alltid gått in för att roa, dra skämt som ibland har gått över gränsen, och jag har inte fattat att det har gjort folk illa, säger han och fortsätter:

– Jag har inte fattat att mitt beteende har varit grovt föråldrat. Jag har inte haft några onda avsikter men jag har skött det jävligt klantigt.

LÄS OCKSÅ: TV4:s mångmiljonsmäll – efter Martin Timell-krisen

LÄS OCKSÅ: Timell om mobbningen i TV4 – bryter tystnaden om bråket

FOTO: TV4, Ibl

SENASTE NYTT!