TV4 stoppar delar av Renées program – på grund av Timell

Turerna efter sexskandalshärvan kring TV4-profilen Martin Timell har varit många. Nu kommer nästa smäll för TV4 då de tvingas ta bort två avsnitt ur programmet ”Renées brygga”.

För några veckor sedan togs beslutet av TV4 att bryta alla samarbeten med programledaren Martin Timell, 59, efter att han anklagats för bland annat våldtäkt, sexism, rasism och homofobi. Detta innebär att tittarsuccéerna ”Äntligen hemma” och ”Fuskbyggarna” tagits ur tablån.

– Jag är chockad över att jag har gjort så mycket fel. Jag har alltid gått in för att roa, dra skämt som ibland har gått över gränsen, och jag har inte fattat att det har gjort folk illa, har Timell tidigare kommenterat.

Efter initial turbulens fick Timell, dryga veckan in i skandalen, sparken av TV4 och flydde landet efter anklagelserna som riktades mot honom. Programledaren är nu föremål för en åklagarledd förundersökning om en våldtäkt som ska ha begåtts 2008. Det handlar om en ”Äntligen hemma”-medarbetare som enligt anmälan ska ha våldtagits av Timell på en personalfest på hans lantställe på Mjölkö 2008.

LÄS OCKSÅ: Efter time out-beskedet – Lasse Kronér hoppar av populära SVT-programmet

TV4 har på senaste tiden varit under stor press efter det mörkande kring Martin Timells handlingar, som nu avslöjats. Nu kommer nästa smäll för kanalen då de tvingas ställa in delar av ännu ett program. Det handlar om ”Renées brygga” där Timell enligt källor till Nöjesbladet, är gäst i ett av avsnitten som spelades in i somras.

Det bekräftas nu av Johan Janrell, exekutiv producent för ”Renées brygga” på TV4.

– I vårens säsong av ”Renées brygga” som spelades in i somras medverkar den aktuella programprofilen i en episod. Vi har fattat beslutet att inte sända programmet där denne medverkar. Vi fattar alltid dessa beslut från fall till fall, och i just detta har vi av respekt för, och med hänsyn till händelserna, gjort bedömningen att inte sända programmet, meddelar han via mejl till Nöjesbladet.

Men det är inte bara avsnittet med Timell som ser ut att stoppas. I ett annat avsnitt medverkar den komiker som polisanmälts för två våldtäkter. Men detta är dock inget som kan bekräftas av producenten i nuläget.

LÄS OCKSÅ: Efter våldtäktsanmälan mot Martin Timell – nu slår han tillbaka: ”Förnekar”

Foto: Stella, IBL

SENASTE NYTT!