Efter händelserna – Laila Bagge om kraven för nya Lailaland

Laila Bagge och sonen Liam Pitts på pressträffen för Lailaland.
Realityserien Lailaland är nu i full gång på TV3 och Viafree, och redan nu finns flera avsnitt ute. I och med att serien följer Laila Bagge och sonen Liam Pitts i deras vardag har familjen vissa krav som har varit tvungna att bemötas för att en tredje säsong skulle vara möjlig.
Annons

Nyligen var det premiär för den tredje säsongen av Lailaland på TV3 och Viafree. Serien följer Laila Bagge, 46, och hennes äldsta son Liam Pitts, 15, i deras vardag i villan på Lidingö utanför Stockholm. Tittarna får följa med på jobb, semesterresor och andra upptåg som familjen hittar på.

När Hänt träffar Laila och Liam berättar de att de fått mycket positivt som kommit ur realityserien och att det är mycket därför som det blev ytterligare en säsong.

Annons

– Säsong ett och säsong två gav så himla mycket för oss båda privat. Dels så fick ju jag en pappa i säsong ett som jag inte haft och du fick ju en morfar. Ni har ju jättenära kontakt, säger Laila och vänder sig mot Liam.

Annons

Laila hade själv inte mycket kontakt med sin pappa under många år, men i ett avsnitt av Lailaland har tittarna kunnat se när Laila för första gången vågar tala ut med sin pappa om att det var jobbigt att han inte var närvarande under hennes uppväxt.

Nu i den tredje säsongen kommer tittarna bland annat få se när Liam åker själv till Thailand för att hälsa på sin morfar.

Men det finns fler anledningar till varför Laila och Liam känner en tacksamhet gentemot Lailaland.

– Sedan det här med barnfrågan var ju något jag aldrig trodde jag skulle våga prata om, det är också tack vare Lailaland. Och jag hittade min syster i säsong två. Hela den här fasen med Liam och gymnasieval. Den ångesten som alla de här ungdomarna går igenom, säger Laila och Liam fyller i:

– Det har varit lite som terapi kan man säga, säger Liam.

Annons

Viktigt med respekt

Men om en realityserie ska följa ens egna vardag är det viktigt att få ha kontroll över vad som faktiskt kommer synas på tv. Laila erkänner att mycket saker är bortklippta och att ett krav för att göra fler säsonger av realityserien var att få vara med under efterarbetet.

– Det är ju samma krav som alltid att man får vara med i processen och att vi gör det här tillsammans. För ska man våga öppna sig om saker som vi även gör den här säsongen och dela med sig av det som händer i ens liv som kanske är känsligt, så är det ju otroligt viktigt att den respekten finns, säger Laila Bagge.

Tv-profilen menar att det var viktigt för familjen att kunna säga ifrån och att kunna lita på att produktionen lyssnar – vilket hon tycker att de har gjort.

– Jag känner ett enormt stöd där och att det berättas på rätt sätt så att det inte blir snaskigt, för det är det sista jag vill utan det är ju viktigt när man delar med sig av någonting så ska det ju finnas ett syfte varför man gör det. Så att det tycker jag känns jättebra att ha bra människor att arbeta med som respekterar det, säger Laila.

Annons

Lailaland sänds på måndagar kl 21:00 på Viafree, Viaplay och TV3.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…