TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

TV4-tittarnas kritik mot Efter fem ikväll – efter nya sändningstiden

27 dec, 2021 
TILDE DE PAULA EBY, AXEL PILEBY
Efter fem har fått nya sändningstider och under jul och nyår sänds programmet istället med start klockan 20:00.
Nu är TV4-tittarna aningen skeptiska till förändringen och på sociala medier uttrycker de sitt missnöje.
Annons
Zlatans kaxiga svar om sin ålderBrand logo
Zlatans kaxiga svar om sin ålder

Efter fem är ett mycket populärt program på TV4 och det är många som tillbringar sina vardagar med att slå på tv:n och hänga med gänget på Efter fem.

När Efter fem startades leddes det av Tilde de Paula Eby, 48, men under årens lopp har hon fått ett utökat team. Idag består Efter fem-gänget nämligen av Axel Pileby, 35, Maximilian Artell, 30, Henrik Alsterdal, 42, och Anna Brolin, 41. Ibland får de även besök av andra välkända TV4-profiler och nu senast klev Sofia Geite, 39, in i handlingarna.

Normalt sett brukar Efter fem ta paus under somrarna och under julen. Men nu har en historisk förändring skett och istället för att ta paus under "jullovet" så sänder Efter fem ändå! Men en viss ändring har skett – nämligen att programmet börjar klockan åtta istället för klockan fem. Under den här perioden heter programmet Efter fem ikväll.

Därför byter Efter fem sändningstid under jul och nyår

De som leder Efter fem ikväll under jul- och nyårshelgerna är Axel och Tilde. Axel berättade om den nya satsningen för flera veckor sedan.

Annons

”Ruggigt kul att få fira jul ihop med det här gänget - och med er som tittar! "Efter Fem i kväll" på TV4 klockan 20 till 21 under åtta kvällar under jul och nyår.”, skrev Axel då på Instagram.

Även TV4 har förklarat upplägget på Efter fems Instagramkonto.

”Glada nyheter: I år försvinner inte Efter fem från rutan i mellandagarna – vi flyttar istället in på kvällstid! Måndag till torsdag, klockan 20.00, mellan den 27 december och 6 januari håller Tilde och Axel dig sällskap i rutan eller på TV4 Play. Ni hänger väl med oss?”, skriver de.

EFTER FEM
Även Efter fem ikväll gästas av härliga artister och aktuella personer.

TV4-tittarnas kritik efter Efter fems historiska ändring

Att det går att se på Efter fem även under det så kallade jullovet är definitivt glada nyheter för många tittare och på sociala medier kryllar det av exalterade tittare. Men det finns även dem som är aningen skeptiska – både till själva sändningstiden, men också till namnet.

Annons

”Döp det till EFTER ÅTTA om det är åtta som gäller”, skriver en tittare och menar att namnet Efter fem ikväll är felaktigt.

”Efter fem.. kl 20.00 inte bra tid !”, anser en annan.

”Den vanliga tiden är bättre”, skriver en person.

Efter fem har nu valt att förklara hur det faktiskt ligger till och vad den här ändringen faktiskt beror på samt att det finns en tanke bakom.

”Efter Fem brukar ju ta en paus runt jul och nyår, men för att möjliggöra att ni ska få ta del av programmet även under juletider är programmets sändningstider temporärt justerade. Den 10 januari är vi tillbaka 17.00 som vanligt. Kram och god fortsättning!”, skriver de på sitt Instagramkonto.

FOTO: LINDAHL BJÖRN/Aftonbladet, TV4

Annons