Edward Bloms bostad till salu: Se den märkliga detaljen i köket alla undrar över

Gastronomen och hans familj växer så de inte längre får plats i våningen på Valhallavägen. Nu flyttar de till en villa utanför stan.

I början av februari tävlade Edward Blom, 47, i “Melodifestivalen” i Karlstad med låten ”Livet på en pinne”. Men den knasiga showen med dansande hummer, vindruvor, jordgubbstårta och ost samt en jättelik gaffel gick inte hem hos tittarna och han hamnade på en retlig femteplats.

Nu, lite mer än en månad senare, säljer gastronomen och hans fru Gunilla Kinn, 46, sin fyrarummare på Östermalm i Stockholm.

– Nu är vår underbara våning till salu. Själva ska vi flytta till villa, vilket är härligt – men kommer sakna lägenheten, skriver Edward på Facebook.

Makarna har lagt ut en annons där bilderna från lägenheten pryds av silverkandelabrar och dignande fat med humrar och havskräftor, men även smått märkliga detaljer som en stor smurfsamling samt ett ansenligt antal påsar i köket från en matbutik från nätet, vilka det är lätt att gissa att Edward har någon form av samarbete med. Ytterligare aningen underligt är att det finns miljöbilder från både Stureplan och kända krogen Riche vilket ligger över en kilometer ifrån Edwards våning.

Hörnlägenheten om 94 kvadratmeter är hur som helst inredd i gammaldags stil, har fönster i tre väderstreck och en fullt fungerande öppen spis. I annonsen står det att läsa att bostaden erbjuder livskvalitet på hög nivå. Utgångspriset är satt till 7 150 000 kronor.

I ett pressmeddelande som Edward gjort med sin mäklare Anthony Widell på mäklarfirman Husman & Hagberg säger han:

– Trots det naturnära läget känns vår lägenhet väldigt urban. Här är man delaktig i stadens liv. Vi älskar att titta ut på glittret i asfalten, se bussarna komma och gå…

Han och Gunilla har bott i lägenheten i sju år och de har gott om fina minnen.

– I köket har vi, trots att det inte är så stort, lagat mat till och fotograferat tre kokböcker och haft ett stort antal tv- och videoinspelningar, och i matsalen och vardagsrummet har vi ordnat oräkneliga fester, middagsbjudningar, cocktails och ett och annat nachspiel för våra vänner, berättar Edward.

Faktum är att de egentligen helst inte skulle vilja lämna bostaden, men att de känner sig tvingade att flytta från innerstan eftersom det börjar bli för trångt för dem i våningen nu när barnen Melchior, 2, och Wilhelmina, 10 månader, blir större.

– Vore det inte för att de blir fler och växer skulle vi aldrig lämna Valhallavägen, säger Edward i pressmeddelandet.

Spana in lägenheten här:

I vardagsrummet sitter en gosedjursapa och spelar piano.

Det finns även en bild där apan är helt i fokus.

Vid matbordet är en festmåltid uppdukad.

Hummer, havskräftor och ostron.

Översiktsbilden på köket är bara en av tre där en påse från Mathem är med.

Här finns även en närbild på kaffe och juice.

Påskrivbordet i arbetsrummet står en vacker gammal grammofon.

Ytterligare en bild av vardagsrummet med apan framför pianot.

LÄS OCKSÅ: Edward Bloms hemliga kamp med hustrun – under flera år: ”Vi hade accepterat det”

LÄS OCKSÅ: Edward Blom avslöjar nu hela sanningen – om sin medverkan i Melodifestivalen

Foto: Christian Olsson, IBL

SENASTE NYTT!