Edward Blom avslöjar nu hela sanningen – om sin medverkan i Melodifestivalen

Melodifestivalen 2018 börjar i år i Karlstad, tyvärr tog sig Edward Blom inte vidare. Men nu avslöjare han sanningen om hela sin medverkan.

I Karlstad hölls den första deltävlingen av Melodifestivalen 2018 och de två som fick packa ihop och ta sig till Stockholm för final var Benjamin Ingrosso, 20, och John Lundvik, 35. Någon som fick packa väskorna och åka hemåt var Edward Blom, 47, som slutade på en femte plats i den deltävlingen. Men han vad inte ledsen för det.

– Själva låten är extremt riktig. Den är Melodifestivals-korrekt, det enda icke-korrekta i numret är att det är en sångare som inte kan sjunga för att han inte är sångare. Det kan alla få kritisera, men det andra är fantastiskt, säger han till Hänt.

Annons:
Under schlagern delar Betsson ut en miljon i vinster, med dragningar varje fredag 18 +, Regler och villkor gäller, Stödlinjen.se

Edward är medveten om att han inte är den mest musikaliska, men han ser sig själv som en Melodifesrtivalen-nörd och kunde inte tacka nej när han fick frågan.

– Vem där ute som älskar Melodifestivalen och inte kan sjunga, blir tillfrågad att vara med skulle ärligt talat kunna säga nej? Det kanske jag skulle ha gjort men det går inte riktigt att göra när man tycker så mycket om någonting, säger han.

De flesta artister söker själva med bidrag, men Edward blev uppringd av den välkände låtskrivaren Thomas G:son, 45, som frågade om han ville vara med.

– Det var Thomas G:son som ringde och frågade om han skulle skriva ett bidrag till mig och spela in. Det sa jag ju då ja till, men då trodde jag inte att det skulle bli någonting, berättar Edward.

Det var ingenting planerat utan en impulsiv handling från Thomas sida.

– Han skickade in den för han hade fått lite tid över sista dagen, han hade skickat in några mer seriösa innan och han tyckte det var kul, säger han och fortsätter:

– Sen blev det antaget, Christer Björkman tyckte väl att det var kul.

David Lindgren ska leda Melodifestivalen 2018 ensam.

Först avslöjades att Samir Badran och Viktor Frisk ska delta i tävlingen. 

Benjamin Ingrosso ska vara med och tävla för andra året i rad. 

Sigrid Bernson ska vara med för första gången och möta pojkvänne Samir.

Sigrid och Benjamin har vunnit Let's Dance tillsammans.

Felix Sandman ska tävla ensam nästa år, i år tävlade han med gruppen FO&O

Méndez gör comeback, det blir hans tredje gång i Melodifestivalen.

Renaida Braun

Kalle Moraeus

Kamferdrops 

LÄS OCKSÅ: Kamferdrops avslöjar sanningen om händelsen: ”Sett Benjamin Ingrosso naken”

LÄS OCKSÅ: 2018-02-03 Benjamins kärlekshemlighet i låten – så fick han tillbaka flickvännen

Foto: IBL