ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Skandalen i uppesittarkvällen – kunde gått riktigt illa: ”Bränna ner hela studion”

23 dec, 2023 
Det har blivit dags för Bingolottos årliga uppesittarkväll.
Tillsammans med Edward Blom minns vi tillbaka till 2013 – då det tog eld i studion!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Edward Bloms hårda känga till Robinson: ”Dagisbarn”Brand logo
Edward Bloms hårda känga till Robinson: ”Dagisbarn”

Dagen före dopparedagen spenderas i de flesta hushåll framför tv:n – ihop med Bingolottos uppesittarkväll! Men när det kommer till direktsänd tv är det lätt hänt att något går knasigt.

Kvällen till ära blickar vi tillbaka till år 2013, då Bingolotto gästades av ingen mindre än gastronomen Edward Blom.

Edward Blom satte eld på studion – Marie Serneholts panik

Den kvällen var nämligen nära på att sluta i ren och skär skandal när Edward skulle bjuda på Feuerzangenbowle, som han själv beskriver som en farlig tysk glögg-variant.

Annons

För att få till den på rätt sätt krävdes eld och Edward karamelliserade rätten genom att hälla på brinnande sprit. Men olyckligtvis låg några servetter i närheten och fattade eld.

– Det började brinna i servetterna. Det kunde ha gått riktigt illa, sa John Sarafian, pr-ansvarig för programmet efter händelsen.

Marie Serneholt som också var på plats i studion drabbades av panik och försökte snabbt gå vidare i programmet. Men det tittarna inte fick se var att elden tog fart ytterligare när kamerorna hade slutat rulla.

Bingolottos uppesittarkväll år 2013.

Edward Blom om händelsen: ”Det var ju lite riskabelt”

När Hänt når Edward berättar han vidare om händelsen.

Annons

– När man gör en Feuerzangenbowle så ska det brinna rejält. Men vi hällde utanför så att det kom sprit på bänken, som brann, och sedan på golvet, som brann, och sedan var det någon servett som brann.

Det hela urartade sig under en kort stund.

– Så det blev ganska mycket lågor! Det var ju lite riskabelt, skrattar Edward och fortsätter skämtsamt:

– Jag höll på att bränna ner hela studion i TV4.

Var det någon gång prat om att behöva avbryta sändningen?

– Nej, nej, nej! Tvärtom, Oldsberg skulle aldrig pausa. Han ba ”Äsch, det är bra! Det är liv! Det är så här det ska vara, riktig tv!”

FOTO:

Annons