TRENDAR JUST NU!Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson 2024NyhetsmorgonUllared-profilerna

Eden i tårar efter svåra smärtan i Idol: ”Kan knappt stå upp”

03 sep, 2019 
Lina Arvidsson
Idol-deltagaren Eden gråter av smärta under sin audition.
Uttagningarna i Idol på TV4 går vidare och kraven blir allt högre på deltagarna. I tisdagens avsnitt får de nervösa sångarna ställa sig på scenen framför juryn. Men för 19-åriga Eden Alm blir det en smärtsam upplevelse.
Annons
Allt om IdolBrand logo
Allt om Idol

TV4:s Idol går in på nästa steg i uttagningsprocessen och juryn, bestående av Nikki Amini, 34, Anders Bagge, 51, Kishti Tomita, 55, och Alexander Kronlund, 47, har ett tufft jobb framför sig.

Nerverna är på helspänn för de hoppfulla sångarna, som ska göra ännu en audition och se om de går vidare till slutaudition. En av dessa är 19-åriga Eden Alm från Hässleholm.

Eden vann jurymedlemmarnas hjärtan när hon sökte till Idol i sällskap med sin tvillingsyster Alice Alm. Systrarna gör allt tillsammans och för dem var det naturligt att även söka till Idol tillsammans.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Men det blev två känslosamma auditions då endast Eden gick vidare. Trots att det blev många tårar i programmet tog Eden till slut det hela med ro.

– Nu vinner jag detta året och så vinner Alice nästa, sa Eden då.

I kvällens program är det dags för 19-åringen att ta sig an momentet chorus line, där deltagarna får sjunga framför juryn acapella med mikrofon. Eden är – precis som de flesta andra – mycket nervös.

Annons

– Det som står på spel för mig är ju hela min karriär, alltså hur jag ska forma mitt liv efter detta, säger Eden i programmet.

Juryns beslut efter Edens tårar

Men när Eden går ut på scenen framför Idol-juryn blir det inte som hon tänkt. I tårar och dubbelvikt av smärta berättar hon för juryn att hon har mycket ont.

– Jag har fått magkatarr och det gör jätteont och jag kan knappt stå upp. Jag undrar om jag kan vänta till sist och se om det blir lite bättre, om jag kan prova sjunga då? säger Eden i programmet.

Anders Bagge undrar då om hon fått en panikattack. Men så är inte fallet, förklarar hon.

– Nej, jag gråter för att jag har så ont, svarar hon.

Juryn är förstående för Eden Alms smärta och ber henne gå och vila.

– Gå och lägg dig istället och vila så tar vi det sen. Vi tycker ju om dig, så ta det lugnt. Det är klart du ska få sjunga sen, hjärtat, säger Anders Bagge.

Eden får hjälp att komma av scenen och Alexander Kronlund håller tummarna för att hon ska klara av att genomföra sin audition.

– Eden är den som har berört mig mest av alla. Det är en av mina topp, topp, toppfavoriter. Så jag hoppas att det här är något som hon kan kontrollera och få bukt med. Snälla Eden, säger han in programmet.

Men det är inte alla jurymedlemmar som tror att hon kommer att kunna sjunga.

– Jag tror inte hon kommer palla trycket, konstaterar Nikki Amini.

FOTO: TV4

Annons