Efter Yvonne Rydings och Kjell Bergkvists skilsmässa – döttrarna bryter tystnaden

29 nov, 2021 
SANDRA BERGQVIST, KJELL BERGQVIST, YVONNE RYDING
Kjell Bergqvist och Yvonne Ryding gick skilda vägar efter tolv år som gifta.
I Anders knackar på berättar nu deras döttrar Sandra och Nathalie om hur skilsmässan var för dem.
– Mådde inte bra av det, säger Nathalie.
Annons
Dottern Sandras avslöjande om Yvonne Rydings kärleksliv: "Lammkött"
Dottern Sandras avslöjande om Yvonne Rydings kärleksliv: "Lammkött"

Skådespelaren Kjell Bergqvist, 68, och Miss universum-vinnaren Yvonne Ryding, 58, var länge ett av Sveriges mest omtalade par. Efter att Yvonne blev Miss universum 1984 träffade hon Kjell och kärleken sprudlade mellan dem. Paret gifte sig år 1988 men efter tolv år ihop valde de att gå skilda vägar.

Under åren tillsammans fick de döttrarna Sandra, 32, och Nathalie, 27, och Yvonne har tidigare berättat för Hänt att skilsmässan var en stor sorg.

– Ja det är ju en stor sorg så är det ju. Vi är nog ganska rörande överens om det, att det är ju någonting som man inte vill såklart. Men så blev det och det är ju väldigt synd, men samtidigt så har vi ju försökt att skapa en tillvaro där vi ändå ses och försöker värna om varandra, fast att vi lever på olika håll och han har ett nytt liv och så, sa Yvonne till Hänt då.

Kjell Bergqvist fann kärleken i Karin Bergqvist

Efter uppbrottet från Yvonne fann Kjell kärleken i Karin, 50, och år 2004 sa de ja till varandra under en diskret vigsel-ceremoni i Rådhuset. Kjell har tidigare berättat att Yvonne alltid varit väldigt bra med Karin.

Annons

– Hon har varit helt underbar med Karin i alla år. Aldrig sagt ett ont ord, inte till barnen heller. Det kunde gärna ha blivit så när jag träffade en jätteung tjej. Det är jättestort, har Kjell tidigare sagt till Hälsoliv.

Men nu bryter döttrarna Sandra och Nathalie tystnaden om deras föräldrars skilsmässa. Även om Yvonne alltid varit väldigt bra med Karin så verkar det dock ha satt sina spår hos Sandra.

– Om jag ska vara helt ärlig så har jag också tyckt att det varit tufft att träffa respektive nya människor väldigt mycket, säger hon i TV4-programmet Anders knackar på.

NATHALIE BERGQVIST, ANDERS ÖFVERGÅRD
Anders Öfvergård hade djupa konversationer med döttrarna Sandra och Nathalie.

Döttrarna Sandra och Nathalie bryter tystnaden om skilsmässan

Anders knackar på är ett väldigt populärt program på TV4 och leds självfallet av Anders Öfvergård. Nu berättar Sandra och Nathalie för honom hur det var när deras föräldrar skiljde sig.

Annons

– Vi bodde ju varannan vecka, förklarar Nathalie.

– Hur var det då? Var det bökigt?, undrar Anders.

– Nej men jag tyckte det var skitjobbigt. Jag mådde inte bra av det, säger Nathalie.

I programmet berättar Sandra om hur hon minns situationen.

– Alltså jag kommer ju ihåg hela den här proceduren innan de skiljde sig. Så det klart det var ju mycket bättre än att höra dem inte vara överens. Jag vill ju att min mamma och pappa ska vara lyckliga, det vill man ju, säger Sandra och fortsätter:

– Men vi hade ju en labrador då, och det var ju vår bästis. Hon var vårt allt, alltså det var min trygghet under skilsmässan. Om det är någon som varit nära så är det nog Selma.

– Hon följde med varannan vecka, inflikar Nathalie

FOTO: Roger Tillberg/TT, TV4

Annons