Doktor Mikaels hemliga förflutna – så har du aldrig sett honom förut

Doktor Mikael på 80-talet.

Mikael Sandström är en av Sveriges mest kändaste tv-läkare.
Sedan några år tillbaka är han tillsammans med folkkära artisten Lotta Engberg.
Nu avslöjas Doktor Mikaels hemliga förflutna innan Lotta – vi lovar, så här har du aldrig sett honom förut!
Mikael Sandström avslöjar – detta vet ni inte om mig
0:30

Efter reklamen: Mikael Sandström avslöjar – detta vet ni inte om mig

(0:30)

Slå på ljud

Mikael Sandström, 64, även känd som ”Doktor Mikael” är en väldigt omtyckt tv-profil. Han är en återkommande gäst i Nyhetsmorgon och det var även där som hans andra smeknamn myntades. Efter en resa till Spanien kom Mikael tillbaka brunare än vanligt och fick då smeknamnet ”Soldoktorn”.

Under första pandemiåret började Mikael och Lotta Engberg, 59, träffas. Det hela hände efter att Lotta uttryckt att hon "inte skulle tack nej” till en dejt med tv-doktorn, i en intervju med en kvällstidning. Idag har de varit tillsammans i två år och bor tillsammans i ett hus på västkusten.

Nu avslöjas Mikaels förflutna innan Lotta...

Lotta Engbergs vädjan till Mikael – drömmen om ett hus i Spanien

Det är ingen hemlighet att paret gillar att resa. Under deras två år ihop har de hunnit med resor till bland annat Kanarieöarna och Maldiverna. I en tidigare intervju med Hänt berättade Lotta om en liten dröm de hade; att köpa ett hus i Spanien.

När Hänt senare pratar med Mikael förklarar han att det främst är Lotta som är sugen på flytten och att han trivs bra i Sverige.

– Det är nog mest Lotta som har de tankarna men det är ingenting som vi hinner titta på, i alla fall inte i år. Nu får vi landa i det här och fixa med sommarstället här, berättade Mikael då.

Men Lotta behöver inte vänta länge för att åtminstone besöka landet dit hon en dag vill flytta. De planerar nämligen för en liten resa ihop i höst.

– Vi kommer nog, och nu säger jag nog för det är inte bestämt än, men det blir kanske en resa i höst till Spanien för och spela golf eller så, och då kombinerat.

Casper Janebrink om framtiden i Bingolotto

Se klippet här!

Doktor Mikaels okända förflutna avslöjat

Men innan titeln som överläkare, innan tv-karriären och innan Lotta – hur levde Mikael då? Inför hans medverkan i Bingolotto söndagen den 10 juli avslöjas Soldoktorns bohemiska förflutna.

Visste du att – Doktor Mikael har varit svensk mästare i Rock 'n' roll-dans?”, lyder texten intill en bild på Mikael som publicerar från Bingolottos Instagramkonto i dagarna.

Det var på det glada 80-talet som den charmiga läkaren studsade runt i trikåer när han tävlade i Rock 'n' roll-dans.

I klippet nedan ser vi ett inslag från SVT:s Sportspegeln där Mikael visar upp sina talanger tillsammans med danspartnern Anette Andréasson, till tonerna av Footloose. Kan inte bli så mycket mer 80-tal än det.

Se hela klippet här:

Hänt har sökt Mikael för en kommentar om den okända karriären utan framgång.

FOTO: Stefan Mattsson/Aftonbladet/TT, SVT/Youtube

FRÅN FÖRSTASIDAN