Mikael Sandströms utseendeförändring – se alla bilder

Mikael Sandströms utseendeförändring

Mikael "Soldoktorn" Sandström blev tidigt känd för sina solbrännor efter hans medverkan i Nyhetsmorgon. Här är Soldoktorns hela utseenderesa.

Mikael Sandström, 63, mer känd som doktor Mikael eller Soldoktorn har fått mycket uppmärksamhet de senaste åren för hans medverkan som vårdexpert i Nyhetsmorgon. Inte minst för sitt varierande utseende. Förra året deltog han även i Let's dance men valde att hoppa av programmet för att istället återgå till vården och arbeta med patienter som insjuknat i covid-19.

WOW! Starka reaktioner efter TV4 –profilernas dotters beslut

Slutar som läkare

Men nyligen berättade doktor Mikael för Hänt att han slutar arbeta som läkare: ”Skälet till att jag skall "sluta" är att jag jobbat kliniskt som läkare i över 35 år, och dessutom har jag gått ca 2 500 jourer, vilket motsvarar ytterligare nästan sju år av oavbrutet arbete. Så jag kan det där hyfsat bra. När jag dessutom nu har mer mediala möjligheter att nå ut med medicinska förklaringar vill jag gärna göra detta. Tänk att vid 62 års ålder få välja ett nytt yrke. Hur kul är inte det?" skrev Mikael till Hänt då.

Utöver hans medverkan i Nyhetsmorgon producerar han även podcasten Utforska vården och har synts i flera andra tv-sammanhang det senaste året efter att han inledde en relation med Lotta Engberg, 58 bland annat i Tillsammans med Strömstedts.

Kärlekslyckan med Lotta Engberg

Det var förra året profilerna gick ut och bekräftade deras kärleksrelation. Paret gick även ut i mars med nyheten att de tillsammans köpt en 240 kvadratmeters lyxvilla i Göteborg och blivit sambos.

– Det känns jättespännande, på väldigt många olika sätt. Det är så mycket roligare! Nu har jag någon annan att ta hänsyn till, berättade Mikael tidigare för Hänt.

Han berättade även om den stora förändringen att flytta från Uppsala till Göteborg:

– Det är en omställning, jag kan inte säga att Göteborg är min hemstad. Men jag har ju sommarställe här nere och det blir bra på många sätt. Men det klart det är en omställning och att flytta ihop med någon efter att ha bott själv i tretton år.

Mikael Sandström och Lotta Engberg

Mikael "Soldoktorn" Sandström idag tillsammans med Lotta Engberg

Henrik Jansson/Expressen/TT

Så blev Mikael Sandström Soldoktorn

Men Mikael Sandström har inte bara blivit extra uppmärksammad pågrund av relationen med Lotta Engberg. Utmärkande för hans debuterande tid i rampljuset var när han syntes i Nyhetsmorgon 2014 med en kraftig solbränna. I samma inslag diskuterade han även hudcancer vilket fick tittarna att reagera. Han har själv uttalat sig om solningen:

– Jag tycker att jag gör lite som jag vill. Det är endast en gång om året. Men det är viktigt att förstå sin hudtyp och inte bränna sig, sa han då i Nyhetsmorgon.

soldoktorns alla solbrännor

Soldoktorns utseenderesa fram till 2017

LÄS MER: Tittarnas skarpa kritik mot TV4 - efter förändringen i Bingolotto: "Fel"

LÄS MER: Så mycket kostade Lotta Engbergs och doktor Mikael Sandströms miljonvilla

FOTO: Karin Törnblom/TT /TV4/ Henrik Jansson/Expressen/TT