Doktor Mikael Sandströms svar efter kritiken mot resan till Maldiverna

LOTTA ENGBERG, DOKTOR MIKAEL SANDSTRÖM
Exklusivt

Doktor Mikael och Lotta Engberg tog nyligen en tripp till Maldiverna. Men när man reser under en pandemi är det inte helt ovanligt att få kritik för att bryta mot restriktionerna. Nu ger doktor Mikael svar på tal.

Doktor Mikael "Soldoktorn" Sandström, 63, och Lotta Engberg, 58, har varit sambos i snart ett år. Det var i mars 2021 som flyttlasset gick av stapeln till deras gemensamma trevånings-villa utanför Göteborg.

Nu har de kommit i ordning med det mesta i huset, men det finns fortfarande en del projekt som står på agendan. Bland annat ska de snygga till lite i trädgården och fixa med ett vitrinskåp.

I slutet av november kunde doktor Mikael avslöja för Hänt att han och Lotta satt i bilen på väg till Arlanda flygplats. Det visade sig så småningom att det var lyxiga Maldiverna som var slutdestinationen för paret. Att resa i en pandemi medför vissa kosekvenser och kritik, nu svarar doktor Mikael på kritiken.

Hustruns stora ilska efter Christers otrohet: ”Skogstokig”

Lotta och Mikael kritiserades för resan till Maldiverna

Maldiverna har blivit ett mycket populärt resmål för svenskar den senaste tiden. Nyligen har vi kunnat se kändisar som Kristin Kaspersen, 51, Filip Lamprecht, 24, Charlotte Perrelli, 47, och Laila Bagge, 49, befinna sig på de drömmiga öarna i Indiska oceanen.

Och nu senast var det även Lottas och doktor Mikaels tur att sätta sig på planet söderut. Men väl på plats fick de kritik för att resa mitt under en pandemi.

”Jag drar mig så för att resa. Vill inte dra runt smitta mellan länder. Som vi tydligt ser på Sydafrika och Norge nu. Men när självaste doktorn gör det kanske man kan göra det. Ha det gott och njut!”, skrev en följare.

”Sjukhusen inför stabsläge. Du behövs nog här..”, skrev en annan.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Doktor Mikaels svar efter kritiken på resan

När Hänt når doktor Mikael är han på ett strålande humör och trots Lottas hektiska schema under jul och nyår verkar paret ha kunnat njuta till fullo. Men att han och Lotta gjorde fel i att ta en semester på Maldiverna förstår han inte riktigt. Nu svarar doktor Mikael på kritiken.

– Det finns väl ett skäl att man har rekommendationer då. Det är ju läkare ihop med Folkhälsomyndigheten som har utfärdat de här rekommendationerna och det är ju doktorer och specialister där. Om man då följer dem till punkt och pricka, då tycker jag väl att har man inte gjort rätt då?, säger doktor Mikael till Hänt och fortsätter:

– Så jag kan tycka att kritiken faller ganska platt.

När man pratar med doktor Mikael är det inte helt ovanligt att frågor om vården kommer på tal. Just nu är det många som har delade åsikter kring att vaccinera sig, men doktor Mikael är minst sagt säker på sin sak.

– Någonting som jorden behöver är ju att folk blir dubbelvaccinerade först, det behövs globalt sett. Och vaccinationsmotståndare, som jämför att bli vaccinerad med nazizterna på 30-talet, det ser jag som ett direkt hån mot dem som blev utsatta för övergrepp. Det går ju inte att jämföra ett koncentrationsläger med en spruta som ska skydda. Så det tycker jag är direkt osolidariskt, så jag vänder mig starkt emot vaccinationsmotståndare, säger han till Hänt och uppmanar starkt folk till att följa rekommendationerna och ta vaccinsprutan.

LÄS OCKSÅ: Biancas stora ilska mot Benjamin – nu ryter hon ifrån

LÄS OCKSÅ: Bonde-Evelina bryter tystnaden – nya steget med Backis

FOTO: JOHANSSON THOMAS/Aftonbladet, TV4

SENASTE NYTT!