Idol 2023 marknadsföring banner

Doktor Mikael Sandström sätter ner foten – hyllas av tittarna efter starka orden

11 nov, 2020 
Doktor Mikael Sandström har fått nog av en viss mening.
Han brukar vara bestämd i sina åsikter, Mikael Sandström.
När han senast gästade Nyhetsmorgon sade han verkligen till på skarpen efter en tittarfråga och utbrast:
– Nej! Det går inte!
Annons
Lotta Engberg och Mikael Sandström kärlekssaga
Lotta Engberg och Mikael Sandström kärlekssaga

Doktor Mikael Sandström är alltid uppskattad av TV4-publiken när han under tisdagarna gästa Nyhetsmorgon för ge tips och råd och information om olika saker som rör sjukvård och hälsa.

Under den här tisdagen sade doktor Mikael Sandström till på skarpen. Det kom efter en av tittarnas frågor om smärtor i fötterna.

Doktor Mikael ryter ifrån

Frågeställaren beskrev sina besvär som att det ibland kändes som att fötterna stelnat till och undrade om hen skulle behöva operera sig.

– Det som jag fastnar för här är ”det känns som att de stelnat och måste mjukas upp”. Då hamnar vi där igen. Vid många tillstånd: ”Jag har haft ont, då vilar jag mig i form”, börjar han och utbrister sedan med emfas:

– Nej! Det går inte! Om det är en akut operation så får man vila en vecka eller två. Och om man har varit där och sågat så får man ta det lite lugnt. Men återigen, det går inte att vila sig i form, och uppmanar sedan personer med de typen av besvär att fotträna.

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

Programledaren Maria Forsblom ber honom visa hur man kan göra, och Mikael Sandtröm ger tips på tre bra övningar. När ha sätter sig igen fortsätter han.

– Sen kommer den här invändningen också som jag är lite trött på. ”Jag får ingen tid hos sjukgymnasten”. Min egen bror brukar köra med det där. Men träna själv då, säger han.

Maria Forsblom påpekar att vissa kanske inte vet hur man ska träna.

– Nej, men då får man väl gå till sjukgymnasten som kan visa hur. Men det är ju inte sjukgymnasten som behöver träna. Man har ett litet ansvar själv, slår Mikael Sandström fast.

Tv-tittarna hyllar Mikael Sandström

Han inflikar att det naturligtvis är normalt att vilja bli omhändertagen, men att man faktiskt får arbeta själv också.

Klippet har lagts upp på Nyhetsmorgons Instagram-konto. Och kommentarerna är minst sagt positiva.

”Så rätt, man har alltid ett eget ansvar vad det än gäller. Hur ska man få folk till att fatta detta. Rör på påkarna svenska folket”, skriver en person.

Annons

”Så sant! Jag är halvsidigt förlamad efter en stroke och mycket av träningen gör jag själv hemma, kombinerat med träning hos sjukgymnast ett par gånger i veckan”, skriver en annan Nyhetsmorgon-tittare och en tredje skriver:

”Har haft hälsensinflammation i nästan ett år nu och gör jag inte mina övningar dagligen så kan jag knappt gå i en trappa...”.

FOTO: TV4play

Annons